ANKARA

Dağlıca ve Irak'ın kuzeyindeki Avaşin-Basyan bölgesinde tespit edilen bölücü terör örgütüne ait mevzi, mağara, sığınak ve barınma alanlarına yönelik hava harekatında 16 hedefin imha edildiği bildirildi.

Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinden yapılan açıklamaya göre, Dağlıca ve Irak'ın kuzeyindeki Avaşin-Basyan bölgesinde terör örgütüne ait mevzi, mağara, sığınak ve barınma alanlarına dün hava harekatı düzenlendi. Harekat sonucu 16 hedef imha edildi.

Bu arada, Hakkari'nin Yüksekova ilçesindeki operasyonda, terör örgütü mensubu 4 kişi etkisiz hale getirildi. Bölgedeki aramada bir Biksi makineli tüfeği ve buna ait  250 fişek, 3 Kalaşnikof piyade tüfeği, 2 el bombası, birer telsiz ve uyku tulumu ele geçirildi.

Çukurca'da ise terör örgütünden kaçan 2 kişi güvenlik güçlerine teslim oldu.

1 terörist ölü ele geçirildi

Hakkari'de, güvenlik güçleri ile bölücü terör örgütü PKK mensupları arasında çıkan çatışmada bir teröristin ölü ele geçirildiği bildirildi.

Terör örgütü mensuplarının uzun namlulu silahlarla güvenlik güçlerine yönelik saldırısına anında karşılık verilmesiyle çıkan çatışmada bir terör örgütü mensubunun etkisiz hale getirildiği kaydedilen açıklamada, şu ifadeler kullanıldı:

"Kişinin üzerinde ve çevresindeki aramalarda bir AK-47 Kalaşnikof marka uzun namlulu silah ile buna ait fişeklerle yola tuzaklanmış patlayıcıya ait uzaktan kumanda düzeneği ele geçirilmiştir. Bölgede devam eden çalışmalarda Irmak Köprüsü civarında gizlenmiş, 440 Biksi marka silaha ait fişekler, 2 A4 patlayıcı madde, bir roketatar çantası ve içinde 3 roket sevk fişeği, 50 fişek, 4 bomba düzeneği, üzerinde fünye gruba takılı el bombası, bir el yapımı patlayıcı, 13 havai fişek takımı, 2 fitil, 9 kablo irtibatlı dışı bantlı pil bloğu, bir bıçak, plastik bidon içinde 15 litre benzin, molotof yapımında kullanılan 48 cam şişe, 2 hoparlörlü mikrofonlu ses sistemi ele geçirilmiştir."