Terör örgütü DAEŞ'in, Halep'teki "Patlayıcı Madde Üretimi ve Patlayıcı Araç Hazırlama Merkezi", İncirlik'ten havalanan silahlı İHA ile vurularak imha edildi, 2 terörist öldürüldü.

ANKARA (AA) - Askeri kaynaklardan alınan bilgiye göre, dün, Suriye'nin kuzeyindeki keşif ve gözetleme elemanlarından alınan bir istihbarat değerlendirildi.
İstihbarat sonucu, terör örgütü DAEŞ mensuplarının, Halep iline bağlı Azez ilçesinin doğusunda bulunan Dabık beldesinde, bir binanın giriş katının, patlayıcı madde üretiminde ve bombalı araç hazırlamada kullanıldığı belirlendi.

Söz konusu istihbarat, Koalisyon Harekat Merkezi ile anında paylaşılarak, operasyon hazırlıkları başlatıldı. Terör örgütü DAEŞ'e yönelik hedef, koordinatlarının tespit edilmesinin ardından Koalisyon Harekat Merkezi'nin yönlendirmesiyle Adana'daki İncirlik Hava Üssü'nden havalanan MQ-1 modeli silahlı insansız hava aracı (İHA) tarafından tam isabetle vuruldu.
İkinci hava harekatında bina çöktü

İlk harekatın hemen ardından gönderilen başka bir MQ-1 silahlı İHA ile aynı hedefe ikinci kez hava harekatı düzenlenerek, DAEŞ'in bomba imalathanesi imha edildi. İçerisinde bulunan patlayıcıların infilak etmesi sonucu binanın çöktüğü belirtildi.

İlk alınan bilgilerden ve görüntülerden, binanın yerle bir edildiği ve o anda dışarıda bulunan DAEŞ mensubu 2 teröristin öldüğü belirlendi. Patlamalarla çöken bina enkazında da çok sayıda teröristin kaldığı ancak şu ana kadar bölgeden bu konuda net bir bilgi alınamadığı bildirildi.