ANTALYA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, G20 Zirvesi kapsamında basın toplantısı düzenledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Antalya Zirvesi'nin belki de en önemli sonuçlarından biri, dünya ekonomisinin ve nüfusunun çok büyük bir bölümünü temsil eden G20 ülkelerinin terörizmle mücadele konusunda güçlü bir duruş ortaya koymuş olmalarıdır" dedi.

"Terörizmi herhangi bir dinle ilişkili hale getirmek son derece yanlış olduğu gibi böyle bir tavır, o dinin mensuplarına yapılacak en büyük hakarettir, en büyük saygısızlıktır" diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Zira bütün dinler için hayat hakkı kutsaldır" ifadelerini kullandı.

"Kendi halkını katleden Esed'in Suriye'nin geleceğinde yeri yoktur"

Suriye'deki savaşa da değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Suriye'nin toprak bütünlüğünün korunması, terörden arındırılması ve çoğulcu, demokratik, meşru bir siyasi yapıya kavuşması bu sürecin ana hedefleridir. Kendi halkını katleden Esed'in Suriye'nin geleceğinde yeri yoktur, olamaz. Esed bu şansını çoktan kaybetmiştir. Suriye'de, ülkede yaşayan herkesin kabul edebileceği bir çözüm üzerinde uzlaşılmadan, göçmenler ve terörizm başta olmak üzere bölge kaynaklı bu sorunların üstesinden gelinemez. Uluslararası toplumun, bu konuda artık etkin bir işbirliği, külfet paylaşımı ve samimi bir dayanışma içerinde hareket etmesi gerekiyor" dedi.

"Samimi bir dayanışma ortaya koymalıyız"

"Terör olayları ile mülteciler arasında ilişki kurulmasını, insani sorumluluklardan kaçma gayreti olarak görüyoruz" diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü:

"Hem terörizmle mücadeleyi hem de mülteci krizine çözüm bulma çabalarını birlikte yürütmeliyiz. Bir defa mülteci olayı ile terör olayını birbirine asla karıştırmamak gerekir. Bu insani krizle mücadelede, samimi bir dayanışma ortaya koymalıyız."