KONYA

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Konya'da raylı sistem açılışı ve 72 adet tramvayın hizmete alımı dolayısıyla Mevlana Meydanı'nda gerçekleştirilen törene katıldı. 

Erdoğan, burada yaptığı konuşmada,  şöyle konuştu:

"Türkiye'nin, başı hangi ülkeyle sıkıntıya düşse, gidip hemen o ülkenin yanında saf tutanları üzüntüyle görüyoruz, ibretle takip ediyoruz. Ülkemiz yakın zamana kadar Rusya ile yakın ilişkiler kurduğunda bizi Batı'ya sırtımızı dönmekle, 'Asyacı', 'Avrasyacı' olmakla suçlayanlar vardı. Şimdi üstelik de egemenlik haklarımızı koruma konusunda Rusya ile bir gerilim yaşıyoruz, bunlar hemen başımıza 'Ruscu' kesildiler. Yine Türkiye İran'la yakın ilişkiler içindeyken, bizi 'İrancı' olmakla itham edenler, aramızda bazı görüş ayrılıkları belirince bir anda kendileri İran'ın safına geçtiler. Aynı durumu Yunanistan'a, Ermenistan'a, Avrupa ülkelerine, Afrika'ya ve tüm dünyaya uyarlayabilirsiniz."

"Yazıklar olsun' diyorum"

Erdoğan, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca, CHP İstanbul Milletvekili Eren Erdem'in Rus kanalı RT'de verdiği röportaja ilişkin şunları kaydetti:

"Bu ülkede 'Cumhuriyetle yaşıtım' diyen bir partinin milletvekili, yabancı bir televizyon kanalında, kendi devletini 'terör örgütlerine kimyasal silah vermekle suçlayacak' kadar ihanet çukuruna batabiliyor. Mensubu olduğu partiden bir ses var mı? Neyi bekliyorlar? Bu nasıl bir ihanettir? Sen nasıl olur da bu ülkeyi, bu devleti, Suriye gibi katil Esed'in başında olduğu bir terör devletine, sarin gazı vermekle suçlayabilirsin? Bunu partisinin içinde barındırabilenlere, şahsım, milletim adına 'yazıklar olsun' diyorum."