TOKAT - Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Tokat'ın Erbaa ilçesinde partisinin Mimar Sinan Mahallesi'nde düzenlenen mitinge katıldı. Yılmaz yaptığı konuşmada, önünü görmeyen bir Türkiye'den 2023'ü hedef koyan bir Türkiye olduğunu söyledi.

AK Parti'nin Çözüm Süreci'ni başlattığını belirten Yılmaz, "Bir vatandaşımız bana, 'En büyük hizmetlerimizden en önemlisi  Çözüm Süreci. Evlatları askerlik çağında olan anneler, babalara sorun, 'Evladım nerede askerlik yapacak? Ben şimdi gönderiyorum ama kafasında bir soru var. Tezkere alıp gelecek mi diye. Cenab-ı Allah'a şükürler olsun, bu Çözüm Süreci'ni başlatarak anaların, babaların kafasındaki soru işaretini kaldırdınız' dedi. AK Parti varsa barış süreci var. Barış bu ülkenin geleceğidir. Eğer barışı sağlayamazsak bu ülkenin kaynaklarını boş yere heba etmiş oluruz" diye konuştu.

Şu ana kadar çok sayıda teröristin öldürüldüğünü anlatan Yılmaz, şunları kaydetti:

"30 binin üzerinde terörist öldürüldü. Dağda 5 bine yakın terörist var. Terörist öldürülmesiyle bu işin çözülemeyeceğini gördük. Sivas'ımızdan söyledik öldürdüğümüz teröristin annesi de bu ülkenin vatandaşı. Biz Çözüm Süreci'ni başlatırken öldürdüğümüz teröristin annesinin, babasının da Türkiye Cumhuriyeti'nin vatandaşını olduğunu gördük. Ve bunun çıkmaz yol olduğunu düşündük. Ondan sonrada aziz milletimize sorduk.  'Çözüm Süreci'ne var mısın' dedik. Çözüm Süreci bu milletin projesi olduğu için biz sahiplendik. Sonuna kadar bizimle olduğunuz için devam edeceğiz. Biz Çözüm Süreci'ni devam ettirirsek, Türkiye'nin önü parlak. Biz Çözüm Süreci'ni nihayete erdirirsek, 350 milyar dolar harcadık diyoruz. Ondanda da fazlası enerjimizi harcadık. Moralimizi yitirdik. Kardeş kardeşçe kavga hale geldi. Çözüm Süreci'nin kökünde Çanakkale ruhunu yaşatmak vardı."