KÖLN - Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Avrupa Türk Demokratlar Birliği Köln Şubesi’nin Intersaal adlı çok amaçlı salonda düzenlediği ‘’Çanakkale Zaferi’nin 100. yıl dönümü'' etkinliğinde yaptığı konuşmada, Cumhuriyet savcısı Mehmet Selim Kiraz'ın teröristler tarafından öldürülmesi olayıyla ilgili şu ana kadar 30 kişinin gözaltına alındığını belirterek, şöyle konuştu:

''DHKP-C terör örgütü 20-25 yıldan bu yana kan dökmeye devam ediyor. Sayısı az ama vahşette diğer örgüte fark atan bir alçakça cinayetin sahibi olan örgüt. Bağlantıları araştırılmaktadır, şu ana kadar 30 gözaltı var. Teröristlerin adliyeye girmeleri, silah taşımaları, onlara yardımcı olan tüm unsurlar dikkate alınacak. Cinayetin hesabı sadece ölenlerden değil azmettirenler ve destek olanlardan da mutlaka sorulacaktır.''

"Bizde kavga dövüş olmaz"

Türkiye'nin günümüzde huzur ve barış ülkesi olduğunu vurgulayan Arınç, ''Şu anda Yemen kan içinde 'Hutiler mi Husiler mi' derken, millet birbirini boğazlıyor. Yemen'in hüznü hala bitmedi. Ayakta kalan sadece Türkiye var. Güneyimizde olan bitenlere bakın. Suriye'nin yaşadığı trajediye bakın. Irak'ta olan bitenlere bakın, Libya'da olanlara bakın. Irak, Suriye, Yemen'de olanlara bakın, pek çok ülkede kan ve gözyaşı var. Çok şükür Türkiye bir huzur ve barış ülkesi'' dedi.

"Bizde kavga dövüş olmaz"

Arınç, 12 yıldır Başbakanlık yapan Recep Tayyip Erdoğan'ın, Cumhurbaşkanı olduğunu anımsatarak, şunları söyledi:

''Çok şükür 12 yıl Başbakanlığımızı yapan Recep Tayyip Erdoğan Cumhurbaşkanımız oldu. O bunu yüzde yüz hak ediyordu. Hak ettiğini de milletimizin oylarıyla aldı. 'Peki o gitti AK parti ne olacak? AK Parti'ye hiçbir şey olmadı. Oy birliğiyle Başbakanımızı seçtik, Sayın Ahmet Davutoğlu'nu Genel Başkan ve Başbakan olarak. Hepimiz onun arkasındayız, hepimiz onunla beraberiz. Bizde kavga dövüş olmaz. Bizde menfaatçilik olmaz. Bizde feragat, fedakarlık olur, millete hizmet esastır, bu yolda hizmete devam edeceğiz.''

"Bize destek olursanız, istikrar devam edecek"

Yurtdışında kullanılacak oyların önemine de dikkati çeken Arınç, şunları söyledi:

''Yurtdışında yaşayanlar seçimlerde daha önce oy kullanamıyordu. Şimdi esas bu seçimde kullanılacak. Bir oy çok önemli. Bu bizim namusumuzdur. Sandığa nerede olursa ulaşacağız. Eskiden gümrük kapısıydı şimdi her yerde var. Şimdi koşa koşa seçmen kütüğünde ismi olan herkesin oyunu kullanması lazım. Yurtdışından gelecek seçmenlerin, Türklerin oyları bizi kurtaracak. Biz size güveniyoruz, siz bize destek olursanız, istikrar devam edecek.