HATAY - Alınan bilgiye göre, Suriye'den gelen bir araçta meydana gelen ve 14 kişinin hayatını kaybettiği, 25 kişinin de yaralandığı patlamanın ardından kapatılan Cilvegözü Sınır Kapısı'nda geçişlerin yeniden yapılmaya başlandığı bildirildi.

Suriye'ye insani yardım malzemesi taşıyan ve patlamanın etkisiyle maddi hasar oluşan tampon bölgedeki Türk tırlarının Türkiye'ye geçişinin ardından, bugün de yetkililer Suriye vatandaşlarının kendi özel araçlarıyla ülkelerine geçişine izin verdi.

Cilvegözü Sınır Kapısı önünde yaklaşık 10 kilometre kuyruk oluşturarak bekleyen insani yardım malzemesi taşıyan tırların da Suriye'ye geçişine izin verildi.

Yazıcı: Hiçbir zaman kapıyı kapatmadık

Öte yandan Gümrük ve Tİcaret Bakanı Hayati Yazıcı, Şekerbank'ın ''Kapımız Esnafa Açık'' projesinin tanıtım toplantısının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Cilvegözü Sınır Kapısı'ndaki patlamaya ilişkin soruya Yazıcı, "Cilvegözü'nün karşı kapısı olan Bab-el Hava Gümrük Kapısı Suriye'de Özgür Suriye Ordusu olarak nitelenen kesimin elinde, onların yönetiminde, görüşmeler yapılıyor. Onlar da hazır olduklarını ifade etmeleri halinde ya da karşı kapıda giriş çıkışların sağlanmasının temin edilmesi halinde bu bombalamadan önce olduğu gibi oradaki aktivite devam edecek" yanıtını verdi.

Bakan Yazıcı, ''Şu anda kapılar açık mı?'' sorusunu da şöyle yanıtladı: ''Bizim kapı açık ama biz oradan yol verdiğimiz zaman karşıya da çıkış olması lazım. Açık dediğimiz sınırlı ölçüde faaliyet yürütülüyor. Biz hiçbir zaman kapıyı kapatmadık"