İZMİR/KIRKLARELİ

CHP Parti Meclisi'nin 9 Şubat'ta yaptığı toplantıda, yeniden belediye başkanlığına aday gösterilmeyen Tartan, bugün mikroblog sitesi twitter'daki hesabından yayınladığı mesajla partisinden istifasını duyurdu. 

Tartan, mesajında, "CHP'den üzülerek ayrılıyorum. Bu konuda, şu an itibariyle herhangi bir partiyle görüşmem olmamıştır. Kamuoyuna saygıyla duyuruyorum" ifadelerini kullandı.

CHP'den 2009 yılında yapılan seçimlerle Konak Belediye Başkanlığı görevine seçilen Tartan, 30 Mart 2014 seçimleri aday belirleme sürecinde CHP'den İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı için aday adaylığı başvurusunda bulunmuş, CHP yönetiminin bu görev için mevcut belediye başkanı Aziz Kocaoğlu ile yola devam etme kararı almasının ardından yeniden Konak Belediye Başkanlığı adaylığı gündemde olan Tartan, aday gösterilmemiş, yerine eski İzmir Barosu Başkanı Sema Pekdaş CHP'nin Konak Belediye Başkan adayı olmuştu. 

Bu arada, CHP İzmir İl Başkanlığı yetkilileri, Tartan'ın kendilerine ulaşmış bir istifasının söz konusu olmadığını, istifasını doğrudan parti genel merkezine göndermiş olabileceğini bildirdi.

"Üzülerek istifa ediyorum"

Çağlayan, makamında düzenlediği basın toplantısında, CHP genel merkezinin yerel seçimlere az bir süre kala aday belirleme sürecinde yanlışlıklar yaptığını belirtti.

Üzülerek partisinden istifa ettiğini dile getiren Çağlayan, şöyle devam etti: 

"Vatandaşlarımızdan da yoğun bir tepki geldi. Diğer adaylar olmadı, neden Kırklareli'den biri bulunamadı gibi itirazlar oldu. Mehmet Siyam Kesimoğlu, Kırklareli'nin milletvekilidir ama Babaeski'de oturuyor. Dün Milletvekilimiz Turgut Dibek, partiden istifa etti. Bu durum karşısında milletvekili istifa ettikten sonra istifa etmemem, onu yalnız bırakmak olur. Milletvekilimizin dilekçesindeki bütün istifa sebeplerine katılarak noter kanalıyla CHP'den istifamı verdim. Bizde helvacı kağıdı gibi istifanı ver, sonra yırt at gibi bir olay yok. Bu lokal bir istifadır. Lokal sebeplere dayanan bir istifadır. Milletvekilimizi desteklemek, gösterilen adayın yanlış olduğunu belli etmek ve protesto etmek amacıyla yapılmış bir istifadır."

Çağlayan, istifa etmesinin, yeniden aday gösterilmesine engel teşkil etmediğini, CHP'den adım atılmaması halinde diğer siyasi partilerden gelen teklifleri değerlendireceğini sözlerine ekledi.

Bu arada, basın toplantısının ardından bir grup belediye çalışanı, hizmet binası önünde Çağlayan'ı destekleyen sloganlar attı.