TBMM

CHP Grup Yönetimi, bazı basın yayın kuruluşlarında partiye mensup bir milletvekilinin Meclis'teki odasında asılı olan Atatürk fotoğrafını indirdiği iddialarının ardından Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun talimatıyla olayı araştırmak üzere üç milletvekilini görevlendirmişti.

Muhakkik olarak atanan üç milletvekili konuyla ilgili çıkan haberleri inceleyecek, olayda adı geçen kişilerle görüşecek ve bir rapor hazırlayacak. Rapor, Grup Yönetim Kurulu'nda değerlendirilerek, Grup iç yönetmeliğinin ilgili maddesi gereğince disiplin soruşturmasını gerektiren bir durum varsa ilgili kişiler hakkında disiplin süreci başlatılacak.

"En geç salı günü bir sonuç alınmış olur"

Konuya ilişkin AA muhabirinin sorularını yanıtlayan Grup Başkanvekili Özgür Özel, şunları kaydetti:

"Muhakkik olarak belirlenen arkadaşlarımız adı geçen tüm milletvekillerimizle teker teker görüşüyorlar. Bu hafta sonuna kadar yaptıkları görüşmenin sonucunda raporlarını hazırlayarak Grup Yönetim Kurulu'nda görüşülmek üzere sunmalarını bekliyoruz. Onlar sunduktan sonra ilk Grup Yönetim Kurulu toplantısında rapor incelenecek ve işlem yapılacak. İki ihtimal var; eğer kusuru bulunan bir arkadaş varsa Grup Disiplin Kurulu'na yönlendirilebilir, herhangi bir kusur bulunmazsa da rapor kamuoyuna açıklanabilir. Bir milletvekili hakkında disiplin işleminin yapılıp yapılmayacağına ilişkin karar merci Grup Yönetim Kuruludur."

Grup Yönetim Kurulu toplantılarının salı günleri gerçekleştirildiğini belirten Özel, "En geç salı günü bir sonuç alınmış olur" diye konuştu.