ANKARA

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara Valiliğinin, CHP Gençlik Kolları'nın yarın gerçekleştirmeyi planladığı yürüyüşe, güvenlik açısından uygun olmadığı gerekçesiyle izin vermemesiyle ilgili, "Yarın yürüyeceğiz, bütün gençleri bekliyorum." dedi.

Kılıçdaroğlu, Sheraton Otel gerçekleştirilen Çankaya Belediyesi tanıtım gecesine gelişinde, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Bir gazetecinin, CHP Gençlik Kolları tarafından Güvenpark'tan Anıtkabir'e gerçekleştirileceği duyurulan ve kendisinin de katılacağı yürüyüşe Ankara Valiliğince, güvenlik açısından uygun olmadığı gerekçesiyle izin verilmediğini hatırlatarak, değerlendirmesini sorması üzerine, Kılıçdaroğlu, "Yarın yürüyeceğiz, bütün gençleri bekliyorum." ifadesini kullandı.

Kılıçdaroğlu, tanıtım gecesinde yaptığı konuşmada ise şöyle konuştu:

Bize cumhuriyeti unutturmaya çalışıyorlar, demokrasiyi unutturmaya çalışıyorlar, yargı bağımsızlığını unutturmaya çalışıyorlar, medya özgürlüğünü unutturmaya çalışıyorlar. Bir kişinin düşüncesini topluma enjekte etmeye çalışıyorlar ve koskoca Türkiye Cumhuriyeti'ni bir kişinin iki dudağı arasına hapsetmek istiyorlar. Ama onların unutmaması gereken bir şey var; bu ülkenin bir partisi var ve o partinin dokularında Kuvay-ı Milliye'nin ruhu var ve o partinin adı Cumhuriyet Halk Partisi."
AA