KAHRAMANMARAŞ

Kahramanmaraş'ta yaşayan Arif Gedemenli, Olağan Kurultay'daki konuşmasından dolayı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na 1 liralık manevi tazminat davası açtı.

Arif Gedemenli, yaptığı açıklamada, Kılıçdaroğlu'nun, demokratik usullerle yapılan seçim sonrası göreve gelen Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan hakkında "diktatör bozuntusu" gibi herhangi bir şahıs hakkında dahi ağza alınmayacak bir sözü tüm ulusal ve uluslararası medya önünde söylemek suretiyle hakaret ettiğini söyledi.

Erdoğan'ın Cumhurbaşkanlığı için aday olduğu seçimde vatandaşlık görevi olarak sandık başına giderek oy kullandığını ve oyunu da Tayyip Erdoğan'a verdiğini ifade eden Gedemenli, şunları kaydetti:

"Bu seçim Türkiye Cumhuriyeti Anayasa ve yasalarına uygun olarak yapıldı. YSK tarafından ilan edilen kesin sonuçlar sonrası Sayın Recep Tayyip Erdoğan T.C. Cumhurbaşkanı ilan edildi ve görevine başladı. Sayın Cumhurbaşkanı T.C. yasalarına göre ve benimde aralarında bulunduğum milyonlarca seçmenin oyu ile seçilmiş olup, demokratik bir seçim sonrası görev gelmiştir. Demokratik bir seçimde göreve gelmiş kişiye, 'diktatör bozuntusu' benzetmesi, Sayın Cumhurbaşkanına hakaret olduğu gibi bu seçime katılarak oy vermek suretiyle demokratik hakkını kullanmış benim gibi seçmenlere de hakarettir. Bu sebeple davalı aleyhine manevi tazminata hükmedilmesi gerekir."

Kendisinin Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olduğunu anımsatan Gedemenli, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Anayasa gereği Türkiye Cumhuriyetini temsil ettiğini belirterek, "Vatandaşı olduğum devletimin temsilcisi hakkında böylesi ağır bir hakarette bulunulması beni rencide etmiş ve manen derin bir üzüntüye gark etmiştir" dedi.

Gedemenli, davalı hakkında manevi tazminata hükmedilmesi gerektiğinden söz konusu 1 liralık davayı açma zarureti doğduğunu kaydetti.