ANTALYA
Antalya'nın Kemer ilçesinde düzenlenen ve önceki gün başlayan "Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü 2015 Yılı Faaliyetlerinin Değerlendirilmesi ve 2016 Yılı Faaliyetlerinin Müzakeresi Çalıştayı"nın kapanış töreni yapıldı.

Törende konuşma yapan Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı, dün atık toplayıcılarıyla ilgili bir basın toplantısı düzenlediğini ve bu konuyu bir kez daha gündeme getirmek istediğini belirtti.

AK Parti'nin kurulduğu günden beri 78 milyon insanı kucaklayan bir anlayışla yola çıktığını belirten Çevre ve Şehircilik Bakanı Sarı, atık toplayıcılarını mağdur edecek herhangi bir çalışmanın veya yaptırımın içinde olmalarının söz konusu olmadığını söyledi.

Her zaman atık toplayıcıların yanında olduklarını dile getiren Sarı, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Öncelikle alın teriyle, kar kış demeden, sıcak soğuk demen ekmek parası peşinde koşan atık toplayıcılarımızın her zaman yanında olduğumuzu bir kez daha dile getirmek istiyorum. Atık toplayıcılarımız ekonomimize katkı sağlayan görünmez askerlerimizdir ve her zaman onların yanında durmak isteyen bir iktidarız. Bu yüzden onları mağdur edecek bir çalışmanın altına kesinlikle imza atmayız. Son günlerde gündeme gelen denetimler atık toplayıcılarımızı birebir sokakta tespit edip de ceza kesilen bir uygulama değildir. Tam tersi bunlar lisanslı veya lisanssız firmaların denetimleri sonucu ortaya çıkmış bir uygulamadır, bir yaptırımdır."

Bakan Sarı, her işletmenin, her fabrikanın zaman zaman denetlendiği gibi bakanlığın sorumluluğunda olduğu lisanslı firmaların da önceki yıllarda olduğu gibi 2015'te de denetlediğini kaydetti. 

Konun kamuoyuna farklı yansıtıldığını dile getiren Sarı, "Bu denetlenmeler bir haftadan beri çok farklı şekilde basına yansıtılmaktadır. Özellikle kamuoyunu yanlış bilgilendiren, yönlendiren sokaktaki atık toplayan vatandaşlarımızı suistimal eden, onları kullanan bir anlayış sergilenmektedir. Tabii ki sokakta atık toplayanların çalışma ortamları hem iş hem de sağlık anlamında yetersizdir, bunun farkında olan bir Türkiye var. Bu nedenle atık toplayanlara, bu kardeşlerimize atıklarını teslim ettikleri firmaların öncelikle sahip çıkması gerektiğini düşünüyoruz. Basit çözüm yollarından biri bu kişileri uygun kıyafet, eldiven, maske ve daha modernize edilmiş araç temini olabilir diye düşünüyorum" diye konuştu.