ANTALYA

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Manavgat'ta ilçe teşkilatı üyeleriyle bir araya geldi.

Türkiye'nin terör ile yanı başındaki Irak ve Suriye gibi ciddi sorunlarla uğraştığına dikkati çeken Çavuşoğlu, şöyle konuştu:

"Tüm dünyada sorunlar var ama karamsar olmayalım. Allah varsa gam yok. AK Parti kadroları tek başına iş başında. Biz bu sorunların üstesinden geliriz. Seçim zamanında 'terörle mücadelede sonuna kadar gideceğiz' dedik. Bugün de sonuna kadar gidiliyor. Ya tamamen silahı bırakacaklar ya da tamamen bitirinceye kadar operasyonlarımızı sürdüreceğiz. Şehirlerden ve dağlardan temizleyeceğiz. Başka çaresi yok. Biz her türlü adımı attık, riskleri aldık, iyi niyetimizi gösterdik. Ama karşımızda iyi niyeti olmayan terör örgütü ve yandaşları var, HDP ve diğer oluşumları."

Çavuşoğlu, illegal yapıları, terör örgütlerinin hepsini bu ülkeden temizleyeceklerini vurgulayarak, "Suriye'deki siyasi çözüm için katkı sağlıyoruz. Bir yol haritası var. Siyasi müzakereler başlayacak. Ateşkes olacak. Altı aylık bir müzakereden sonra geçiş hükümeti olacak. Bu konuda farklı görüşler olabilir ama bizim tutumumuz son derece nettir, objektiftir ve gerçekçidir. Hayaller peşinde değiliz. Bunların hepsini aşarız" ifadesini kullandı.