ANKARA

Genelkurmay Başkanlığı, Ceylanpınar'daki silahlı çatışma sonrasında kaçan bölücü terör örgütü mensubunun yakalandığını bildirdi.

Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinden, önemli yurt içi olaylarla ilgili bilgi verildi.

Buna göre, 23 Temmuz'da Şanlıurfa'nın Ceylanpınar ilçesi Yukarıdoruklu Mahallesi sınırlarında yaşanan silahlı çatışma sonrasında kaçan bölücü terör örgütü mensubu bir terörist, Şanlıurfa İl Jandarma Komutanlığı unsurlarınca, Ceylanpınar'ın Sarıçeşme Mahallesinde silahsız ve teçhizatsız yakalandı.

Kaçak boru hattı yakalandı

Genelkurmay Başkanlığı, Suriye sınırında akaryakıt kaçakçılığında kullanılan boru hattı ile yakıt dolu bidonları ele geçirdi.

Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinde önemli sınır olaylarıyla ilgili bilgi verildi. Buna göre, Türkiye-Suriye hududunda, Kara Kuvvetleri 2'nci Hudut Alay Komutanlığı (Yayladağı/Hatay) Hamuttepe ve Kıyıgören, Ziyaret ile Hacıpaşa (Narlıca/ Hatay) Hudut Karakol Komutanlıkları sorumluluk sahasında Mobil Yol Kontrol unsurlarınca devriye görevi icra edildi.

Görev esnasında, akaryakıt kaçakçılığında kullanılan 300 metre boru hattı, Asi nehri üzerinde ve etrafında altmışar litrelik 8 bidon içerisinde 480 litre kaçak akaryakıt ve Asi Nehri üzerinde yasa dışı geçiş ve kaçakçılık faaliyetinde kullanılan 2 sal tespit edildi.