ADIYAMAN

Şanlıurfa'nın Suruç ilçesi ve Ankara'daki canlı bomba eylemini gerçekleştiren Alagöz kardeşlerin ailesinin, Adıyaman'daki evlerini bir süre önce terk ettiği anlaşıldı.

AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, Ankara'daki canlı bomba eylemini gerçekleştirdiği tespit edilen Yunus Emre Alagöz, 2008 yılından itibaren Arapça eğitimi için başta Afganistan başta olmak üzere sık sık Suriye, Irak, İran ve Suudi Arabistan'a gitti. 

"Dokumacılar" olarak bilinen ve hakkında soruşturma açılan gruba üye olduğu belirtilen Alagöz, Adıyaman'daki bazı mahallelerdeki dergahlarda gençlere sözde dini eğitim verdi. Adı sık sık terör örgütü DAEŞ ile anılan bir kafeyi işleten Alagöz'den ocaktan bu yana haber alınamıyordu. Suruç'taki canlı bomba eylemini gerçekleştiren Şeyh Abdurrahman Alagöz de söz konusu çay ocağında ağabeyinin yanında çalışıyordu. 

Mart ayında Suriye'ye gittiği tespit edilen Şeyh Abdurrahman Alagöz ile ağabeyi Yunus Emre Alagöz'ün ailesi, çocukları için kayıp başvurusunda bulunmuştu. 

Üçü de aynı mahallede ikamet ediyordu

Diyarbakır'daki patlamayı gerçekleştirdiği iddiasıyla tutuklanan Orhan Gönder de Alagöz kardeşlerle arkadaş ve aynı mahallede ikamet ediyordu.

Bahçeçik Mahallesi'ndeki bir apartmanda ikamet eden baba Zeynal Abidin ve anne Semüre Alagöz'den uzun süredir haber alınamıyor. Şehri bir süre önce terk ettikleri öğrenilen Alagöz ailesinin, evdeki eşyalarını götürmedikleri belirtildi. 

Nakliyatçılık yapan babanın Suruç'taki patlamanın ardından Adıyaman'da iş yaptığı firmalarla da irtibatını kestiği öğrenildi.

Alagöz ailesinin ikamet ettiği mahalledeki vatandaşlar ise bu olaylara yönelik tepkilerini dile getiriyor. Evlerinde rahat oturamadıklarını belirten mahalle sakinleri, "Sürekli gazeteciler gelip fotoğraf ve görüntü alıyorlar. Şu an evlerimizde rahat uyuyamıyoruz" ifadelerini kullanıyor.