ÇANAKKALE - İncelemeleri kapsamında Ağadere Hastane Şehitliği inşaatı, Soğanlıdere Şehitliği, Alçıtepe köyü, Şehitler Abidesi ve yanındaki müze alanını gezen Akman ve Akca, yetkililerden bilgi aldı.

Çanakkale Destanı Tanıtım Merkezi'ni gezerken bu müzenin 300 bininci ziyaretçisi Elazığlı Yılmaz Metin (78) ile sohbet eden Akman, ona takvim, kitap, 57'nci Alay şehit künyesi ve rozet hediye etti.

Akman, incelemelerinin ardından AA muhabirine yaptığı açıklamada, son 10 yılda Çanakkale'nin güzelliklerini ortaya çıkarmak için pek çok faaliyette bulunduklarını söyledi.

Çanakkale Savaşları'nın 100'üncü yılı dolayısıyla gelecek sene birçok program düzenleneceğini belirten Akman, "18 Mart 2015, Başbakanlığımızın bizzat yürüttüğü proje kapsamında dünya milletlerinden Çanakkale'ye ilgi duyan insanların buraya geleceği bir tarih, adeta bir dönüm noktası olacak" dedi.

Orman ve Su İşleri Bakanlığınca yürütülen faaliyetlerin kontrolü bakımından ilgili kişilerle şehitlikleri ziyaret ettiklerini anlatan Akman, eksiklikleri kısa sürede gidermeye çalışacaklarını bildirdi.

Akman, 2015 yılının mart ayına kadar tüm projeleri hayata geçirip Çanakkale'yi geleceğe hazırlayacaklarını sözlerine ekledi.