Ülkelerindeki iç karışıklıklar nedeniyle Türkiye'ye gelen Suriyeliler, ramazanın ilk iftarını kaldıkları çadır kentte yaptılar.
Gaziantep'in İslahiye ilçesindeki çadır kentte kalan Suriyeliler, bir yandan ilk oruçlarını açmanın mutluluğunu bir yandan  Ramazan'ı ülkelerinden uzak geçirmenin burukluğunu yaşadı.
Çadır kentteki bazı Suriyeliler, iftar saatini Kuran'ı Kerim okuyarak bekledi.
İftar dolayısıyla Türk Kızılayı çadır kentte yemek dağıttı. Bazı aileler ise kaldıkları çadırda yemek pişirdi. Hazırladıkları yemekleri komşu çadırlara da göndermeyi ihmal etmeyen Suriyeliler, havanın çok sıcak olması nedeniyle çadırın dışında sofralarını hazırladıkları görüldü.
Ezanın okunmasıyla dua ederek oruçlarını açan çadır kent sakinleri, kendilerine kucak açarak yardım eden Türk halkına ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a teşekkür ettiler.
Suriye'nin İdlip kentinden Türkiye'ye gelen, eşi ve iki çocuğuyla 4 aydır çadır kentte kalan Nasif Sirmani (28), çadırda ramazan ayının zorlu geçtiğini söyledi.
İftar öncesinde yemek hazırlığında eşine yardım eden Nasif Sirmani, memleketlerinden ayrı bir Ramazan geçirmenin burukluğunu yaşadıklarını, Esed'in gitmesi halinde davullu, zurnalı kutlama yapacağını belirtti.
İslahiye çadır kentte 7 bin 201 Suriyeli'nin kaldığı bildirildi.
Şanlıurfa'nın Ceylanpınar ilçesinde Telhamut çadır kentinde kalan 14 bin 400 Suriyeli de ilk iftarlarını yaptılar.
Kaymakamlığın ihale ettiği 3 yemek firması tarafından hazırlanan, et sote, pirinç pilavı, tulumba tatlısı ve hurmadan oluşan iftarlıklar Suriyeliler'e dağıtıldı. Bu arada,  şeker hastaları ve diğer hastalar için ayrı menü çıkarıldı.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve hükümete teşekkür eden Suriyeliler, çadır kentte de olsa Ramazan boyunca oruçlarını tutmaya çalışacaklarını söylediler.