BURDUR

Burdur'un Karamanlı ilçesinde Ramazan Bayramı sonrası başlatılması planlanan balon turlarıyla turistler, bölgenin tarihi ve doğal güzelliklerini havadan görme fırsatı bulacak.

Karamanlı Kaymakamı Yusuf Altun, bölgedeki tanıtım turunda gazetecilere yaptığı açıklamada, balon turlarının turizm açısından çok faydalı olacağını söyledi.

İlerleyen süreçte Karataş Gölü'ne ilginin artmasıyla, başta Antalya olmak üzere çevre illerden yerli ve yabancı turistleri bölgeye çekmek istediklerini anlatan Altun, balonlarla gezdirerek turistlere güzel bir deneyim yaşatmayı hedeflediklerini belirtti.

Altun, özel sektörün bu konudaki girişimlerini desteklediklerini kaydetti.

İlçe Belediye Başkanı Fatih Selimoğlu ise balon turlarının bölgelerinde turizmin gelişmesi açısından önemini vurgulayarak, "Halkımız da bu turizm dalına destek verirse, Burdur ve ilçelerimiz açısından iyi olacak." dedi.



"Bölgeye ciddi miktarda katkı sağlayacaklar"
Bölgede balonla uçuş izni alan firmanın yetkililerinden Kemal Arslan da Burdur'un, bu alternatif turizm dalı için uygun bir yer olduğunu ifade etti.

Burdur'un, yılda 12 milyon turistin geldiği Antalya'ya bir saatlik mesafede bulunduğuna işaret eden Arslan, bu yakınlığı kullanarak, balon turizmini geliştirmek istediklerini söyledi.

Balon turlarının, alternatif turizm faaliyetleri arasında en pahalı etkinliklerden biri olduğuna dikkati çeken Arslan, gelen turistlerin bölgeye ciddi miktarda katkı sağlayacağını belirtti.

Test uçuşlarını gerçekleştirdiklerini anlatan Arslan, bayramdan sonra turların başlayacağını bildirdi.