İSTANBUL

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "2023 yılına kadar, Allah nasip ederse, biz dünyadaki herkes için Türkiye'de bir fidan dikeceğiz. Yani 7 milyar fidanı toprakla buluşturacağız." dedi.

Eroğlu, Haliç Kongre Merkezinde düzenlenen, "5 Bin Köye 5 Bin Orman Eylem Planı ve Türkiye Çınar Yılı / 2016 Projesi ile Dünya Ormancılık, Su ve Meteoroloji Günlerini Kutlama Merasimi"nde gerçekleştirdiği konuşmasına herkesin 21 Mart Nevruz Günü'nü kutlayarak başladı.

Nevruz'un birlik, beraberlik ve kardeşliğin pekişmesine vesile olması temennisinde bulunan Eroğlu, aynı zamanda 21 Mart'ın Dünya Ormancılık Günü, 22 Mart'ın Dünya Su Günü, 23 Mart'tın ise Dünya Meteoroloji Günü olduğunu anımsattı.

"Bu yıl 200 bin çınar ağacı dikeceğiz"

Bu yılı Türkiye Çınar Yılı ilan ettiklerini kaydeden Eroğlu, "Osman Gazi'nin özellikle çınar ağacıyla olan bu ilişkisi dolayısıyla Edirne'den başlayarak Kırklareli, Tekirdağ, Bursa, Kocaeli, Sakarya, Kütahya, Bilecik, Eskişehir ve Afyonkarahisar olmak üzere 10'ar biner çınar dikilecek. Daha sonra İstanbul'a da 100 bin çınar ağacı dikilecek. Böylelikle bu yıl 200 bin çınar ağacını dikeceğiz." diye konuştu.

Hükümetleri döneminde 3,5 milyar fidanı toprakla buluşturmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirten Eroğlu, "2023 yılına kadar, Allah nasip ederse, biz dünyadaki herkes için Türkiye'de bir fidan dikeceğiz. Yani 7 milyar fidanı toprakla buluşturacağız." ifadelerini Kullandı. 

"Orman varlığını artıran nadir ülkelerden biri Türkiye"

Türkiye'nin orman varlığını hem alan hem de odun serveti olarak artıran nadir ülkelerden biri olduğunu kaydeden Eroğlu, şöyle devam etti:

"Orman alanını son 12 yılda 1,5 milyon hektar yani 15 milyon dekar arttırdık. Artık ilk defa ormanların tapusu var. 2B problemini çözdük. Aynı zamanda odun servetinde 2003 yılında 1,2 milyar metreküp iken, şu anda 1,6 milyar metreküpe yükselen bir oran var."