SAKARYA

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, sosyal politika ve sosyal hizmet çalışmalarının daima yeniliğe açık olduğunu belirterek, "Bu değişimlere göre yeni tedbirler almamız, sahalar açmamız ve mevzuatlar çıkarmamız gerekir" dedi. 

İslam, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünün Erenler ilçesindeki otelde düzenlenen değerlendirme toplantısında, sosyal hizmetlerin çok büyük bölümünün bakanlık aracılığıyla yürütüldüğünü söyledi. 

Çocuk, kadın, yaşlı, engelli, sosyal yardımlar, şehit ve gazi yakınlarına yönelik hizmetlerin tek çatı altında toplandığını anlatan İslam, "Temel amacımız, öncelikle kadın, erkek, genç, yaşlı, çocuk ve engelli olmak üzere ailelerimize gerekli desteği ve yardımı vermektir" diye konuştu.

Bakanlığın saha izleme ve denetleme grubunun 18 kişiden oluştuğunu, şehirlerde bütün kurum ve kuruluşları dolaşarak sistemi incelediklerini kaydeden İslam, görüş ve önerilerini rapor haline getirdiklerini vurguladı. 

"Bu toplantıların iki faydası var"

İslam, "Sonra da merkezden eylemi gerçekleştirecek üst düzey bürokratlarımız başkanlığında şehirlere giderek sonuç değerlendirme toplantısı yapıyoruz. Bu toplantılarda valilerimiz, gerektiğinde kaymakamlarımız, büyükşehir belediye başkanlarımız bulunuyor. İl müdürlükleri de birer temsilci gönderiyor. Hep birlikte karara varıp görev paylaşımında bulunuyoruz. Belli aralıklarla görev paylaşım sonuçlarını denetliyoruz" değerlendirmesinde bulundu. 

Toplantıların iki tür faydasının bulunduğuna işaret eden İslam, sözlerini şöyle tamamladı:

"Üzerinde çalıştığımız mevzuatların yerele nasıl yansıdığını gördük. Mevzuat çalışmaları yaparken yerelin ihtiyacını daha iyi tespit ediyoruz. İkincisi de bazen yerelde yapılan çok iyi uygulamalar olabiliyor. Onları tespit ederek, iyi uygulamaları bütün ülkeye yayıyoruz. Sosyal politika ve sosyal hizmet çalışmaları daima yeniliğe açıktır. Bu değişimlere göre yeni tedbirler almamız, sahalar açmamız ve mevzuatlar çıkarmamız gerekir. Bu açıdan çalışmaların çok verimli olduğunu gördük. Bu, altıncı çalışmamız. Bundan sonra da inşallah devam edecek. Bütün Türkiye’yi bu şekilde gezeceğiz."