İSTANBUL - Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, "Deprem oluyor unutuyoruz. Şimdi böyle bir hatırlatma oldu. 'Evleri kötü olanlar hızla kentsel dönüşüm olayı olmalı ki siz buradan kurtulasınız' diye sanki öyle bir şey oldu gibi düşünüyorum" dedi.

Bakan Güllüce, Ege Denizi'nde meydana gelen 6,5 büyüklüğündeki depremi, Havaalanı Mahallesi Kentsel Dönüşüm Konutları'nın temelini attığı sırada hissetti.

Bakan Güllüce'nin, sinevizyon ile Havaalanı Mahallesi'ne bağlanarak, temel atma törenini gerçekleştirdiği sırada deprem meydana geldi. Bakan Güllüce ile birlikte TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Buran Kuzu ve diğer yetkililer de depremi platformda hissetti.

Güllüce, daha sonra gazetecilere yaptığı açıklamada, Tuzla'dan İzmit'e, Körfez'den, Yenice ve Yalova'ya kadar birçok yerde depremde çalıştığını ifade etti ve bu konuda kötü hatıraları olduğunu anlattı.

Bu nedenle O kentsel dönüşümü, riskli binaların değişimini çok önemsediğini dile getiren Güllüce, şöyle konuştu:

"Bunları konuştuk mu? Konuştuk. Başkanımız da çok güzel çok iyi işler yapıyor. Sonra Allah dedi ki; 'Tefik Göksu siz çok haklısınız, bir hatırlatalım'. Hatta 'unutuyoruz' diye bir cümle kullandık burada. Deprem oluyor unutuyoruz. Şimdi böyle bir hatırlatma oldu. 'Evleri kötü olanlar, hızla kentsel dönüşüm olayı olmalı ki siz buradan kurtulasınız' diye sanki öyle bir şey oldu gibi düşünüyorum. Tarihe geçti bu ama. Depremle ilgili konuşuyorduk, takriben 2 dakika sonra, bilmiyorum şiddeti ne ama biz yukarıda iyi sallandık."