HATAY - Suriye'nin İdlib kenti ve çevresinden, evlerini terk ederek Reyhanlı'ya gelen 20 Suriyeli aile eski bir çırçır fabrikasına yerleşti. Aynı soyismi paylaşan aileler, eski fabrikanın geçmişte ambar olarak kullanılan bölümlerini perdelerle ayırdı.

Boş fabrikanın ambarlarında, 20 aileden 100'e yakın Suriyeli bu bölmelerde yaşıyor.   

Reyhanlı'ya 1 yıl önce yerleşen Abdurrahman Numan (60), ailesiyle verdiği yaşam mücadelesini AA muhabirine şu sözlerle aktardı:

''Birçoğumuz maddi imkansızlık yüzünden ev tutamıyor. Bazılarımız odunlukta, ahırda veya harabe evlerde hayatta kalma mücadelesi veriyor. Biz de bu fabrikadaki bir bölmede toplam 20 kişi kalıyoruz. Çocuklarım gündeliğe giderse yuvamıza yemek geliyor. Aksi halde yardıma muhtacız. Yaşantımız çok zor. Bundan da en çok kadınlarla çocuklar etkileniyor."

Kaziye Hacı Abdullah da (63) Suriye'deki savaşta 1 evladıyla 2 torununu kaybettiğini, Reyhanlı'da 2 yıldır eşiyle yaşadığını kaydederek, "Ülkemde yaşam çok zordu. 3 yavrumu kaybettim. Ben de hastayım. Çalışacak gücüm yok. Yardımseverlerin desteğiyle karnımızı doyuruyoruz. Ev tutacak paramız olmadığından bu fabrikaya yerleştik. Halimize binlerce kez şükür" diye konuştu.