İZMİR

İzmir Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele ve İstihbarat Şubesi ekiplerinin Karabağlar ilçesinde bir adrese 20 Ekim'de düzenlediği operasyonda yakalanan terör örgütü PKK üyesi Kendal Demir'in emniyetteki işlemleri tamamlandı.

Adliyeye sevk edilen zanlı, "silahlı terör örgütü üyesi olmak" suçundan tutuklandı. Kendal Demir ile gözaltına alınan ve teröristin yakalandığı evi kiralayan üniversite öğrencisi ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

İzmir Emniyet Müdürlüğü İstihbarat ve Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, bir örgüt üyesinin eylem yapmak üzere kente geldiği bilgisi doğrultusunda çalışma başlatmış, takip sonrası Hatay semtindeki bir adrese düzenlenen operasyonda, terör örgütü PKK'nın dağ kadrosunda yer aldığı bildirilen Kendal Demir yakalanmıştı.

Evde yapılan aramada ise 10 kilogram C4 patlayıcı ve ateşleme düzeneği, 2 kalaşnikof tüfek ile 8 el bombası ele geçirilmişti.

Yakalanan zanlının İzmir'de sansasyonel eylem hazırlığında olduğu, turizm bölgelerine yönelik saldırı yapılacağı bilgisi nedeniyle de daha önceden Aydın İl Jandarma Komutanlığı ekiplerinin de takibi altında olduğu bildirilmişti.