ANKARA

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın çalışma ofisinde bulunan ve "böcek" olarak anılan dinleme cihazına ilişkin yürütülen soruşturmayla ilgili yayın yasağı konuldu.

Soruşturmayı yürüten TMK'nın 10. Maddesiyle Görevli Ankara Cumhuriyet Başsavcıvekilliği, "Basın-yayın organlarında gerçeğe aykırı, belli kişi ve grupları hedef gösterir şekilde, soruşturmanın gizliliğini ihlal eder nitelikte yayınlar yapıldığı, daha ileriki aşamada bu yayınların, soruşturmanın sağlıklı yürümesi yönünde ciddi tehlike teşkil edeceği" gerekçesiyle, nöbetçi hakimliğe, "yayın yasağı konulması" talebinde bulundu.

Talebi değerlendiren TMK'nın 10. Maddesiyle görevli 3 Nolu Hakim Halil İbrahim Kütük, soruşturmanın, "milli güvenlik, kamu düzeni ve güvenliği, ülkenin toprak bütünlüğünün korunması ve devlet sırları ile alakalı olduğu" tespitinde bulunarak, "çeşitli basın organlarınca, olayın manipüle edilerek yayın yapılması ve telafisi mümkün olmayan zararlarla soruşturmanın gizliliğinin ihlal edilmesi" ihtimaline karşı yayın yasağı getirdi.