KOCAELİ 

Kocaeli'de Donanma Komutanlığı Gölcük Deniz Ana Üs Komutanlığı'nda düzenlenen törende Donanma Komutanı Oramiral Nusret Güner'in İngilizce yaptığı konuşmanın ardından, Rusya Federasyonu Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'ndan Albay Yumy Zemsky, Blackseafor'un sembolü olan kılıcı bu yıl Blackseafor'u komuta edecek Deniz Kurmay Kıdemli Albay Ahmet Hakan Güneş'e teslim etti.

Rusya Federasyonu RFS Novocherkassk tank çıkarma gemisi ile TCG Heybeliada korveti arasında ''sancak toka'' yapılmasının ardından, Oramiral Güner ve Kuzey Görev Grup Komutanı Tuğamiral Ahmet İskender Yıldırım ile Blackseafor'a üye diğer ülkelerin komutanları arasında devir teslim defteri imzalandı.

Blackseafor kapsamında, 24 Ağustos'a kadar Türkiye'de Gölcük ve Trabzon, Rusya'da Novoroski limanlarında 13 gün, seyir halinde ise 6 gün görev yürütülecek.
Türkiye'nin TCG Heybeliada korveti ile katılacağı faaliyette, Bulgaristan BGS Shkval mayın gemisi, Romanya ROS Macellariu korveti, Rusya Federasyonu RFS Novocherkassk tank çıkarma gemisi, Ukrayna ise UPS Slavutych komuta kontrol gemisi ile yer alacak.