ANKARA

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, İrlanda'nın Avrupa İşlerinden Sorumlu Devlet Bakanı Lucinda Creighton ile AB Bakanlığı'nda bir araya geldi.
Bağış, "Belki altı ay değil bir yıl gibi bunu değerlendirebiliriz. Çünkü şu andaki dönem başkanlığındansa biz İrlanda'nın dönem başkanlığına hazırlık çalışmalarını başlattık bile" dedi.

Avrupa'nın zencisi
Bağış, "Türkiye ve İrlanda Avrupa'nın iki farklı ucundadır. İrlanda Avrupa'nın Kuzey Amerika'ya açılan kapısıdır. Türkiye de Avrupa'nın Ortadoğu'ya Kafkaslara ve Orta Asya'ya açılan kapısıdır. Ama uçlarda olmamız nedeniyle ne İrlanda'ya ne de Türkiye'ye kimsenin Avrupa'nın zencisi ya da ikinci sınıf insanı muamelesi yapmasına da iki ülke de izin vermemiştir vermeyecektir. Bu uçlarda olmamız artık farklı açılımların merkezinde olmamız itibariyle Avrupa açısından da fırsata dönüşmüştür. Zaman Türkiye'nin AB üyeliğinden yanadır" diye konuştu.
İrlanda'nın gelecek yıl AB dönem başkanlığını üstleneceğini hatırlatan İrlanda'nın Avrupa İşlerinden Sorumlu Devlet Bakanı Lucinda Creighton da "Dönem başkanı olarak AB'nin genişleme stratejisini arzulu bir şekilde sürdüreceğiz. İrlanda hükümetinin Türkiye'nin tam üyeliğine verdiği destek devam edecek. Umarım bizim dönem başkanlığımız Türkiye'nin üyelik hedefine yardımcı olur" diye konuştu.