Okmeydanı'nda toplanan yüzleri maskeli bir grup, Şişli istikametine doğru yürüyüşe geçti.
Şark Kahvesi'nde bir araya gelen gruptakiler, Şişli'ye doğru yürürken, Şişli Endüstri Meslek Lisesi önünde önlem alan polis ekipleri yolu kapattı.
Okmeydanı'ndaki cemevi arkasında yer alan Fatma Girik Parkı'nda toplanan başka bir grup da Taksim'e doğru yürüyüşe geçti.
Bu arada, çevik kuvvet ekipleri, Mecidiyeköy Meydanı'nda toplumsal olaylara müdahale araçlarıyla Büyükdere Caddesi'ni kapattı.
DİSK'e bağlı Nakliyat-İş üyesi bir grup, Mecidiyeköy Meydanı'ndan DİSK'in genel merkez binasına yürümek istedi, ancak polis tarafından geri çevrildi.
Öte yandan, DİSK'liler, Halaskargazi Caddesi'nden Osmanbey'e doğru yürüyüşlerini sürdürüyor. DİSK'e ait bir otobüs, kortejin önünde ilerliyor. Otobüsün üzerinden 1 Mayıs sloganları atılıyor. Grubun en önünde, üzerinde karanfillerle 1 Mayıs yazılı bir çelenk yer alıyor.
Yürüyüşe katılanlar, ellerinde "Devrimci hareket", "İnadına sendika, inadına DİSK", "Biz kazandık, kararı biz veririz", "Taksim 1 Mayıs alanıdır", "Yine yasak yine biz" yazılı pankartlar taşıdı.
Grup, Halaskargazi Caddesi'ndeki SGK İstanbul İl Müdürlüğü Şişli Sosyal Güvenlik merkezi yakınlarında beklemeye başladı. Gruptakiler, saat 09.00'dan itibaren tekrar Taksim Meydanı'na doğru yürüyüşe geçecek.
Polis helikopterinin havadan bölgeyi taradığı, Halaskargazi Caddesi'ne çıkan diğer sokak ve caddelerin de emniyet güçleri tarafından tutulduğu gözlendi. Caddedeki iş yerlerinin kapalı olduğu görüldü.
Diğer yandan, Abide-i Hürriyet Caddesi'ndeki bir tekel bayi sahibi, çıkması muhtemel olaylara karşı iş yerinin zarar görmemesi için cam vitrini alüminyum levhayla kapattı.
İsmini vermek istemeyen iş yeri sahibi, "Cadde trafiğe açıldıktan sonra levhaları sökerek dükkanımı tekrar faaliyete sokacağım. Camların kırılmaması için böyle bir önlem aldım" dedi.