Sinop'ta denize açılan balıkçıların ağlarına bir gecede 7 bin kasa palamut takıldı.

Av yasağının sona ermesinin ardından 1 Eylül'de denize açılan ancak Karadeniz'deki hava muhalefeti nedeniyle ilk günlerde istedikleri gibi avlanamayan balıkçıların yüzü, Sinop açıklarında avladıkları bol miktardaki palamut ile güldü.

Teknelerle Sinop iskelesine getirilen ve burada tırlara yüklenen palamutların 6 bin kasası İstanbul ve Ankara gibi büyük kentlere gönderildi. Bazı balıkçılar ise avladıkları palamutların bir kısmını vatandaşlara ücretsiz olarak dağıttı.

Balıkçı Süleyman Saral,  yaptığı açıklamada, Kastamonu açıklarına seyir halinde oldukları sırada büyük bir balık sürüsüyle karşılaştıklarını söyledi.

Karadan 7 deniz mili açıkta denize ağ serdiklerini belirten Saral, "Şu sıralar genelde Kastamonu Cide taraflarında yoğun olarak avlanma yapılıyor. Biz de o yöne giderken büyük bir balık sürüsü rast geldi. Çok şükür, sadece bizim teknemiz bin 500 kasa palamut ile limana döndü. Diğer balıkçı arkadaşlarımız da iyi avcılık yaptılar." dedi.

Abalı Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Ömer Tuncer de Sinoplu balıkçıların bir gecede yaklaşık 7 bin kasa palamut avladıklarını bildirdi.

Bunun devamının gelmesini arzu ettiklerini dile getiren Tuncer, palamutların büyük bölümünün İstanbul ve Ankara başta olmak üzere büyük kentlere gönderildiğini, geriye kalan kısmının da Sinop içinde tüketilmesi için ayrıldığını kaydetti.