Nevşehir'de, 19 Eylül Gaziler Günü nedeniyle tören düzenlendi.

Şehitlik Parkı'ndaki tören, Atatürk Anıtı'na çelenk konulması, saygı duruşu, İstiklal Marşı ve Kur'an-ı Kerim okunmasıyla başladı.

Nevşehir Vatan Şehitleri ve Gazileri Dernek Başkanı Ramazan Çiftçi, burada yaptığı konuşmada, şehit ve gazilerin halkı ulus yapan değerler olduğunu belirterek, Türk milletinin her ferdinin vatanı için canını verebileceğini vurguladı.

Çiftçi, "Vatan savunmasında şehit ve gazi olmak kadar güzel bir kavram olamaz. Şehit nurlanmış, gazi onurlanmış insandır. Ülkemiz bugün dünden daha fazla iç ve dış düşmanlarımızın yoğunlaşan tehdidi altındadır. Bilinmelidir ki Türk halkının azim ve kararı her türlü zorluğu yenmeye muktedirdir." dedi.

Öğrencilerin şiir okumasının ardından tören sona erdi.

Etkinliklere TÜGVA Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Erdoğan katıldı

Anma programına, Nevşehir Recep Tayyip Erdoğan Fen ve Sosyal Bilimler Proje Anadolu İmam Hatip Lisesinin açılış töreni için kentte bulunan Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVAYüksek İstişare Kurulu Üyesi Bilal Erdoğan da katıldı.

Erdoğan, Şehitlik Parkı'nda belediye tarafından yaptırılan "15 Temmuz Şehitleri Anıtı"nı da ziyaret etti.

Bilal Erdoğan, 30 metre yüksekliğinde, zirvesinde Türk bayrağı dalgalanan, kaidesinde FETÖ darbe girişiminde şehit olan kahramanların isimleri ve 15 Temmuz gecesini anlatan fotoğrafların yer aldığı anıt önünde hatıra fotoğrafı çektirdi.