ŞANLIURFA - Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesinin Şehit Nusret Fidanlığı Bahçesi'nden toplanan ve aralarında incir, nar, üzüm, zeytin, elmanın da bulunduğu 15 çeşit meyve ihtiyaç sahiplerine dağıtılıyor.

Şanlıurfa Valiliğinin kentin kurtuluş mücadelesinde şehit olan "Nusret Bey" anısına oluşturduğu ve daha sonra Büyükşehir Belediyesine devredilen yaklaşık 200 dönüm arazi üzerine kurulu bahçeden ürün alınmaya başlandı. Buradan toplanan meyveler, maddi durumu yetersiz aileler ile 3 öğün yemek dağıtan Gönüllü Kuruluşlar Aşevine gönderiliyor.

Şimdiye kadar 2 bin ailenin yararlandığı meyve yardımın gelecek yıllarda artırılması hedefleniyor.

"Yılın her döneminde meyve bulunuyor"

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Sosyal Yardım Şube Müdürü Murat Müjdeci, AA muhabirine yaptığı açıklamada, iklimine göre yetişen meyvelerin dönem dönem toplandığını ve ihtiyaç sahiplerine dağıtıldığını söyledi.

Uygulamanın büyük ilgi gördüğünü belirten Müjdeci, "Burada aralarında incir, nar, üzüm, elma, zeytin ve bademin de bulunduğu 15 çeşit meyve yetişiyor. Bahçemizde yılın her döneminde meyve bulunuyor" dedi.

Meyve yardımından yararlanan aileler de uygulamadan duydukları memnuniyeti ifade ederek belediyenin bahçesi sayesinde sofralarına düzenli olarak meyve geldiğini dile getirdi.