ANKARA - Ramazan Bayramı dolayısıyla Türkiye genelinde 6 milyondan fazla kişi, otobüs, uçak ve trenle seyahat etti. 5 milyon kişi otobüs, 700 bin kişi uçak, 300 bin kişi de tren yolculuğunu seçti.

Türkiye Otobüsçüler Federasyonu (TOFED) Başkanı Mehmet Erdoğan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Ramazan Bayramı dolayısıyla 15-21 Temmuz arasında 5 milyon kişinin seyahat ettiğini, 100 binin üzerinde otobüs seferi düzenlendiğini, 400 milyon liralık bilet satıldığını bildirdi. 

Türk Hava Yollarından (THY) alınan bilgiye göre, bayram tatilinde yurtiçinde THY ile yolculuk yapan toplam yolcu sayısı 220 bin 965 oldu. Yurtdışına giden veya yurtdışından Türkiye'ye gelen toplam yolcu sayısı ise 505 bin 921 olarak gerçekleşti.

İstanbul'da Atatürk ve Sabiha Gökçen havalimanları varışlı veya çıkışlı en popüler 10 yurtiçi nokta sırasıyla İzmir, Antalya, Ankara, Bodrum, Dalaman, Adana, Trabzon, Kayseri, Gaziantep ve Diyarbakır, Türkiye çıkışlı ve varışlı en popüler 10 yurtdışı nokta ise Londra, Tel Aviv, Paris, Ercan, Frankfurt, Moskova, Münih, New York, Brüksel ve Düsseldorf oldu.

Ankara-İstanbul, Ankara-Eskişehir, Ankara-Konya ve Konya-İstanbul arasında karşılıklı sefer yapan Yüksek Hızlı Trenler (YHT) bayram tatilinde 67 bin 453 yolcu taşıdı. TCDD tarafından işletilen anahat ve bölgesel ekspreslerde toplam 238 bin 337 kişi yolculuk etti.