ANKARA

Buna göre, bayramda karayollarında görevli ekipler, trafik kuruluşlarının büro hizmetlerinde görevli personelle takviye edilecek ve ortalama her 30 kilometreye bir ekip düşecek.
İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin imzasıyla 81 il valiliğine gönderilen genelgede, Ramazan Bayramı tatili süresince, karayollarında trafik yoğunluğunun artış gösterdiği belirtilerek, trafikte oluşan ihmal ve dikkatsizlikler sonucunda bayramda üzücü kazaların meydana geldiği ifade edildi. 
Vatandaşların huzur ve güven içerisinde seyahat edebilmelerini sağlamak amacıyla mevcut trafik tedbirlerine ek olarak 18-21 Ağustos tarihleri arasında karayollarında bazı tedbirler alındığı bildirilen genelgeye göre, tatil süresince karayollarında görevli ekipler, trafik kuruluşlarının büro hizmetlerinde görevli personelle takviye edilecek ve ortalama her 30 kilometreye bir ekip düşecek şekilde görevlendirme yapılacak. Karayollarının önemli kavşak, geçit ve kesişme noktalarında sabit ekipler konuşlandırılacak ve bu ekiplerin tepe lambaları hava karardıktan sonra sürekli yanacak.