M. KEMAL SALLI (VHA)
I. Dünya Savaşı sırasında, Sarıkamış'ta,  eksi 35 derecede, üzerlerindeki yazlık kıyafetlerle bu vatanı savunmak için Allah-u Ekber Dağları'ndan düşman üstüne yürürken donarak şehit düşen 90 bin vatan evladının hatırasını canlı tutmak amacıyla, Sarıkamış Dayanışma Grubu tarafından Bayraktepe'ye dikilen dev boyuttaki gönderde, özel olarak  imal edilen 150 metrekare büyüklüğünde bayraklar dalgalanıyor.
Bayraktepe'de, şehitlerimizin aziz ruhlarıyla birlikte dalgalanan bu bayraklar, belli bir süre gönderde kaldıktan sonra indiriliyor ve "Bu bayrak, Bayraktepede, Sarıkamış şehitlerimizin aziz ruhlarını şadetmek üzere dikilen gönderde dalgalanmıştır" beratıyla birlikte, özel olarak hazırlanmış bir ambalaj içinde, bayrağı gönderen kişi ya da kuruluşlara teslim ediliyor.

BAYRAKTEPE'Yİ BAYRAKSIZ BIRAKMAYALIM

Sarıkamış Dayanışma Grubu'nun bu asil girişimi duyulduktan sonra, Bayraktepe'ye bayrak gönderme yarışı başladı.
Bayraktepe'de dalgalanan o dev bayrak, herşeyden önce, bu vatan için en kıymetli varlığı olan canını gözünü kırpmadan feda eden şehitlerimizin aziz anılarına gösterdiğimiz saygının bir ifadesidir.
Bayraktepe'de dalgalanan o bayrak, bu vatanın sahipsiz olmadığının, olamayacağının dalga dalga haykırışıdır.
Bayraktepe'de dalgalanan o bayrak, bu toprakları vatan kabul eden herkesin kalp atışlarının simgesidir.
Sarıkamış Dayanışma Grubu Kurucu Başkanı Prof. Dr. Bingür SÖNMEZ, Bayraktepe'ye bayrak yarışı konusunda şu açıklamayı yaptı:
"Bireysel olarak bağışlar başladı. Ayrıca, Gür İş İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Sn. Tevfik Yamantürk ve Esentepe belediye Başkanı İsmail Erdem Bey süratle devreye girerek Sarıkamış Kaymakamı Muhammed Gürbüz’ü arayarak “Bayraktepe’yi bayraksız bırakmayacağız “ sözünü verdiler.
Değerli gönüllülerimizden bayrak göndermek isteyenler için bilgi:
Bunlar özel imal edilen bayraklar (150 metre kare). Muhtelif firmalar yapıyor, fakat en kaliteli (dayanıklı ) olanı İzmirde bir firma üretiyor. Telefonu: 0534 314 9377.
Bir bayrak 650 TL. Bayrakçıya mutlaka kargo dahil ödeme yapınız.
Şimdiden teşekkür ediyorum."
Bingür Hoca'nın ifade ettiği gibi, "Benim bayrağım da Bayraktepe'de 1 ay dalgalansın ve bu süre sonunda bana beratıyla birlikte iade edilsin" diyorsanız, bildiride telefonu verilen bayrakçıyla irtibata geçip bayrağı yaptırıyorsunuz ve Sarıkamış Kaymakamı Sayın Muhammed Gürbüz'e gönderilmesini sağlıyorsunuz. Bu dev bayrak, belli bir süre Bayraktepe'de dalgalandıktan sonra size iade ediliyor. O bayrağı, şerefli bir anı olarak kurumunuzda sergiliyor ya da özenle saklayarak evlatlarınıza miras bırakıyorsunuz.

Kargo Adresi:
Sarıkamış Kaymakamı Muhammed Gürbüz: (0474 413 4070)