ANKARA

Antalya'da dünden bu yana devam eden yağış, kentte hayatı olumsuz etkiledi. Cadde ve sokaklarda su birikintileri oluşurken, maddi hasarlı trafik kazaları meydana geldi. Yağışların en çok etkili olduğu Lara bölgesinde bazı ev ve işyerlerini su bastı.
Son 24 saatte kent merkezinde metrekareye düşen yağış miktarı 276 kilogram oldu. Rüzgarın hızı ise zaman zaman 60 kilometreyi buldu.

Okullar tatil
Elmalı ile Korkuteli ilçeleri hariç, Antalya merkez ve 17 ilçede, ilk-orta dereceli okullar tatil edildi.

Doğu Akdeniz için uyarı
Meteoroloji 6. Bölge Müdürlüğü tarafından Doğu Akdeniz'de kuvvetli yağış ve rüzgar beklendiği uyarısında bulunuldu.

Çeşme'de tekne alabora oldu
İzmir'de dün öğleden sonra etkisini artıran sağanak, kentin bazı cadde ve sokaklarında su birikmesi nedeniyle ulaşımı olumsuz etkilendi, çok sayıda maddi hasarlı trafik kazası meydana geldi.
Çeşme'de fırtınada tekne battı, 2 kişi yaşamını yitirdi, 1 kişi yüzerek karaya ulaştı.

Marmaris'te hortum
Marmaris'te etkili olan şiddetli yağış ve fırtına, yaşamı olumsuz etkiledi.
Son 24 saatte metrekareye 70 kilogram yağış düştü, rüzgarın hızı ise saatte 65 kilometreyi buldu. Marmaris'te etkili olan hortum nedeniyle yat limanında bağlı olan 2 teknede hasar oluştu, bir ATM'nin camı kırıldı.

Muğla'da sağanak
Muğla'da son 24 saatte metrekareye düşen 106,7 kilogramlık yağış yaşamı olumsuz etkiledi. Yağış nedeniyle trafikte aksamalar meydana geldi, Düğerek ve Karabağlar mahallelerindeki tarım alanları su altında kaldı.

Doğu'da kar yolları kapadı

Van, Bitlis, Muş ve Hakkari'de etkili olan kar yağışı nedeniyle halen 137 köyle ulaşım sağlanamıyor.

Erzurum, Kars ve Ağrı'da kapalı olan 156 köy yolunun ulaşıma açılması için çalışmalar sürüyor.
Bölgede gece en düşük hava sıcaklıkları Kars'ta eksi 25, Ardahan'da eksi 13, Erzurum'da eksi 15, Erzincan'da eksi 6, Ağrı'da eksi 5, Iğdır'da ise eksi 3 derece olarak ölçüldü.