BAKÜ

Başbakan Binali Yıldırım, resmi temaslarda bulunmak için geldiği Azerbaycan'da, merhum Cumhurbaşkanı Haydar Aliyev'in mezarını ve şehitlikleri ziyaret etti.

Başbakan Yıldırım önce Haydar Aliyev ve Azerbaycan'ın önemli isimlerin kabirlerinin bulunduğu devlet mezarlığı olan Fahri Hıyaban'ı ziyaret etti. Haydar Aliyev'in anıt mezarına çelenk sunan Yıldırım, Aliyev'in eşi Zarife Aliyeva'nın mezarına ise çiçek bıraktı. Yıldırım, mezarın önünde dua etti.

Daha sonra 20 Ocak Şehitleri'nin yer aldığı Şehitler Hıyabanı'na gelen Yıldırım, buradaki "Ebedi Ateş" anıtına çelenk koydu.

Bakü Türk Şehitliği'ne geçen Yıldırım, buradaki anıta da çelenk sundu, temsili şehit mezarlarına karanfil bıraktı ve anıt şeref defterini imzaladı.

Yıldırım, şeref defterine şunları yazdı:

"Kafkas İslam Ordusunun kahraman neferleri, aziz şehitlerimiz. Can Azerbaycan'ın bağımsızlığı ve özgürlüğü uğruna kadim Osmanlı coğrafyasının her bir köşesinden gelerek bu topraklarda şehitlik mertebesine erişen sizlerin aziz hatıraları önünde minnet ve şükranla eğiliyoruz. Azerbaycan'ın dört bir köşesinde yer alan kabirleriniz ebedi kardeşliğimizin şeref nişanıdır. Ruhunuz şad olsun."

Başbakan Yıldırım, Şehitlik Camisi'ni de ziyaret etti.

Şehitlik ziyaretlerinde Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Feridun Sinirlioğlu, Bakü Valisi Hacıbala Talıbov da hazır bulundu.