KAHRAMANMARAŞ

Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, AK Parti İl Başkanlığının bir tesiste organize ettiği iftarda, Kahramanmaraş'ta görev yapan gazetecilerle bir araya geldi.

Kılıçdaroğlu'nun şehit cenazelerinde protesto edilmesine ilişkin değerlendirmede bulunan Kaynak, "Herkes kendi eliyle ne yaparsa onu götürür yanında" atasözünü hatırlattı.

Mardin'in Midyat ilçesinde terör saldırısı sonrası şehit olan 6 aylık hamile polis memuru Şerife Özden Sütçü Kalmış'ın karnında bir can taşıdığına dikkat çeken Kaynak, şöyle konuştu:

"Midyat'da 6 aylık hamile kadın, yani polis olmasını bir tarafa bırakın karnında bir can taşıyor. Sivil insanlar bunlar, namert bir şekilde şehit edilecek. Siz diyeceksiniz ki o akşam televizyon programında 'Biz cezaevinde DHKP-C'liyle, PKK'lıyla diğerleriyle ziyaret ediyoruz'. Kim ziyaret ettikleriniz? DHKP-C'li kim? İşte canlı bomba eylemiyle Türkiye'nin birçok yerinde yüzlerce insanın katline sebep olan bir örgüt. PKK kim? 30 yıldan beri Türkiye'nin enerjisini adeta başka taraflara harcatan, 50 bini aşkın insanın canına kıyan bir örgüt. Aslında Kürt düşmanı bir örgüt bu. Yani kendisi bir Kürt savunucusu, Kürt hakları savunucusu değil. Bunlar hiçbir hakkın peşinde değillerdir. Takip ettikleri bir hak falan da yoktur. Şimdi siz böyle diyeceksiniz, arkası sıra o şehit polis kardeşimizin eşi cenazede yan yana durmak istemeyecek. Bundan dönüp AK Parti'yi suçlayacaksın. Bundan dönüp Cumhurbaşkanı'nı suçlayacaksın."

"Bu vatanı asla böldürtmeyiz"
Başbakan Yardımcısı Kaynak, şöyle devam etti:

"İçinde PKK'ya yakın unsurlar olacak mı? DHKP-C'ye yakın unsurlar olacak mı? Bir genel başkan yardımcısı şöyle konuşacak. Ötekisi böyle konuşacak. Gezi olaylarıyla Türkiye'ye terör estiren gruplara sahip çıkılacak. Onlardan parlamentoya milletvekili taşınacak. Biz milletimiz için her şeyden vazgeçeriz. Aştan, işten, eşten vazgeçilir, her şeyden vazgeçilir. Ama ne demişti Maraş 96 yıl önce, 'Kalesinde düşman bayrağı dalgalanan yerde cuma namazı caiz değil' demişti. Yani bayrağımızdan vazgeçmeyiz. Biz 1071'den beri şehit kanlarıyla sulanmış bu vatanı asla böldürtmeyiz. Bu milleti asla böldürmeyiz."

Yaklaşık 45 yıl süren fiili savaştan sonra ayakta kalabilmiş bir milletin, bir devletin, bu devlete halel gelmesine izin vermeyeceğini vurgulayan Kaynak, "O yüzden geçen sene 7 Haziran, 1 Kasım şifrelerinden biri bu idi. Milletimiz buna kendi refleksini kendisi sağlıyordu, tavrını gösterecekti inşallah. CHP, anamuhalefet partisi, Türkiye için lazım bir partidir. Kendi bilecekleri iş ama kendilerine çeki düzen verirler. Siz bir yandan şehidin yanında, bir yandan polisi, askeri katledenlerin cezaevinde yanında olamazsınız. Olabilirsiniz, yasa imkan veriyor. Cezaevinde milletvekilleri istediğini ziyaret edebiliyor. Ama o zaman da millet bu şekilde tavır gösterecektir." değerlendirmesinde bulundu.