İSTANBUL

İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi'nin gerekçeli kararında, davacı Hüseyin Özçoban’ın avukatı Mahir Işıkay'ın müvekkilinin 3,5 yıl haksız yere tutuklu kaldığını, bu süreçte zorunlu olarak emekli edildiğini, sağlığının bozulduğunu, açık kalp ameliyatı olmak zorunda kaldığını belirterek, 700 bin lira manevi tazminat talep ettiği anımsatıldı. 

Davacının talebinin kısmen kabulü kısmen de reddine karar verilmesi gerektiği belirtilen kararda, davacının sosyal konumunun ve istemiş olduğu tazminat miktarının getirilen belgelerle değerlendirildiğinde 300 bin lira manevi tazminatın tarafına ödenmesine karar verildiği, bunun da herhangi bir sebepsiz zenginleşmeye neden olmadığına dikkat çekildi. 

Kararda, 300 bin liranın davalı Hazine'den alınarak Özçoban'a verilmesine, davacının fazlaya ilişkin manevi tazminat talebinin ise reddine hükmedildi. 

İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi, daha önce de 2 yıl 7 ay 15 gün tutuklu kalan emekli albay Refik Hakan Tufan'a 250 bin lira manevi tazminat ödenmesine karar vermişti.