İSTANBUL - İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından hükme bağlanan ''Balyoz planı'' davası kapsamında çeşitli hapis cezalarına çarptırılan Tümgeneral Ahmet Bertan Nogaylaroğlu ve Yarbay Nedim Ulusan ile emekli komutanlar Koramiral Kadir Sağdıç, Tuğgeneral Süha Tanyeri, Tuğamiral Fatih Ilğar, albaylar Dursun Çiçek ve Hakan Büyük'ün avukatı Hüseyin Ersöz, Yargıtay 9. Ceza Dairesi'ne, tahliye talepli dilekçe sundu.

Dilekçesinde, davanın karara bağlandığı 21 Eylül 2012'den beri müvekkillerinin tutukluluk durumlarının incelenmediğini belirten avukat Ersöz, İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi'nin karardan sonra dosyadan el çektiğini ve bu nedenle Yargıtay'a başvurduklarını ifade etti.

Dilekçede, şu ifadeler kullanıldı:
''Müvekkillere isnat edilen suçlamalar çerçevesinde suçtan zarar görme ihtimaline binaen 2003 senesinde iktidar olan Adalet ve Kalkınma Partisi tarafından davaya katılma yönünde bir talepte bulunulmamıştır. Bu durum dosya kapsamındaki manipülatif dokümanların inandırıcılıktan uzak olduğunun bir başka kanıtını oluşturmaktadır.''

Sanıklar hakkında, makul süreyi aşacak şekilde tutukluluk halinin devamına karar verilmesinin Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi'ne aykırılık oluşturduğu savunulan dilekçede, sanıklar Nogaylaroğlu, Ulusan, Sağdıç, Tanyeri, Ilğar, Çiçek ve Büyük hakkında oluşturulan tutuklama tedbirinin kaldırılması ve bu sanıkların tahliye edilmesi talep edildi.