İSTANBUL

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, yeni yapılacak binaların balkonlarına çanak anten koydurmayacaklarını belirterek, ''Eski binalarda da belli bir süre içinde, 2014 sonuna kadar, büyük ölçüde balkonları bu görüntü kirliliğinden kurtaracağız'' dedi.

Bayraktar, İstanbul Sanayi Odası'nın (İSO) 13. Çevre ve Şehircilik Ödülleri töreninin ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Gazetecilerin, görüntü kirliliğini önlemek amacıyla televizyon antenlerinin balkonlardan kaldırılması konusundaki çalışmalara ilişkin sorusu üzerine Bakan Bayraktar, bu konuda Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) ile görüştüklerini ifade etti.

Erdoğan Bayraktar, ülkenin gelişmesine ve kalkınmasına paralel olarak görsel güzelliği de sağlamak gerektiğine işaret ederek, şunları söyledi:

''Biz çok ciddi bir kentsel dönüşüm yapıyoruz. Binalarımızın fotoğrafını, güzelleştirmemiz lazım. Şehirlerimizi güzelleştirmemiz lazım. Bu bağlamda, balkonlarımızdaki çirkin görüntüleri de mutlaka ortadan kaldıracağız. Ancak bunun süresi var. İnsanımızı incitmeden, kırıp dökmeden, çok daha güzel olacak. Görüntü kalitesini artıracak önlemleri RTÜK ile almaktayız. Yeni yapılacak binaların balkonlarına kesinlikle çanak anten koydurmayacağız. Eski binalarda da belli bir süre içinde, 2014 sonuna kadar, büyük ölçüde balkonları bu görüntü kirliliğinden kurtaracağız, televizyon anten sisteminden temizleyeceğiz.''