BALIKESİR

Balıkesir'de, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimiyle ilgili başlatılan soruşturma kapsamında, İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Ömer Arık ile Balıkesir Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğünde görevli komiser Musa Ayar yakalandı.

Alınan bilgiye göre, İl Jandarma Komutanı Albay Ömer Arık, gece saatlerinde Manisa'nın Saruhanlı ilçesinde bir yakınının evinde, komiser Musa Ayar da evinde gözaltına alındı.

Arık ve Ayar, İl Emniyet Müdürlüğüne getirildi.

10. Tanker Üs Komutanı Hava Pilot Tuğgeneral Van tutuklandı
Alınan bilgiye göre, FETÖ mensuplarının darbe girişimine ilişkin ülke genelinde başlatılan soruşturmalar kapsamında gerçekleştirilen operasyonda gözaltına alınan ve aralarında asker ve polislerin bulunduğu 14 kişi, yapılan sağlık kontrollerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Adliyeye sevk edilen 14 kişiden 10. Tanker Üs Komutanı Hava Pilot Tuğgeneral Bekir Ercan Van, 10. Tanker Üs Komutanlığında görevli Hava Pilot Kurmay Binbaşı Devrim Ağırağaç, Hava Pilot Üsteğmen Hızır Özyuva, Hava Pilot Üsteğmen Fatih Akbulut, Hava Uçak Bakım Kıdemli Başçavuş Bülent Toygar, Kurmay Albay Halil Çelik, Hakim Teğmen Gani Çetintaş, Hakim Teğmen Faruk Savaş, Adana İl Jandarma Komutanlığında görevli Jandarma Binbaşı Osman Tunahan Berk, Jandarma Üsteğmen Hasan Şannah, Jandarma Uzman Çavuş Tahsin Orak ile Seyhan İlçe Emniyet Müdür Yardımcısı 4. Sınıf Emniyet Müdürü Haluk Pamukçu tutuklandı. 

4. Sınıf Emniyet Müdürü Nezir Özcan ile Topçu Albay Turgut Çelebi ise serbest bırakıldı.

Zanlılar, geniş güvenlik önlemleri altında adliyeden çıkarılırken Jandarma Binbaşı Osman Tunahan Berk'in kendilerini görüntüleyen basın mensuplarına "Biz Mustafa Kemal'in askerleriyiz" demesi dikkati çekti.

Bursa'da gözaltına alınanların sayısı 14'e yükseldi 
Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimiyle ilgili soruşturma kapsamında Bursa'daki gözaltı sayısı 14'e yükseldi. 

Edinilen bilgiye göre, İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri tarafından İl Jandarma Komutanlığında görevli 2 üsteğmen ve bir eski uzman çavuş daha gözaltına alındı.

Şüpheliler, Bursa Emniyet Müdürlüğüne getirildi.

Soruşturma kapsamında İl Jandarma Komutanı Albay Yurdakul Akkuş ile bir teğmen, 5 astsubay ve 2 uzman çavuş, bir binbaşı, daha önce Bursa'da da görev yapan eski Ağrı Emniyet Müdürü Bayram Coşkun gözaltına alınmıştı.

Zonguldak'ta Jandarma Kurmay Albay Günler, tutuklandı
Zonguldak Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma doğrultusunda, gözaltına alındıktan sonra adliyeye sevk edilen Jandarma Kurmay Albay Kamil Günler'in savcılık sorgusu tamamlandı.

Tutuklanması talebiyle nöbetçi mahkemeye çıkartılan Günler, tutuklandı. 

Kayseri'de Jandarma Kurmay Albay Fırat tutuklandı
Kayseri Jandarma Bölge Komutanlığında kurmay başkanı olarak görev yapan Jandarma Kurmay Albay Emre Fırat, İl Emniyet Müdürlüğündeki işlemlerin ardından adliyeye sevk edildi.

Fırat, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Amasya 15. Piyade Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Yılmaz tutuklandı
Alınan bilgiye göre, Kastamonu adliyesinde hakim karşısına çıkartılan Amasya 15. Piyade Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Mustafa Yılmaz, yaklaşık 10 saat ifade verdi. 

Yılmaz, Türk Ceza Kanunu'nun 309. maddesindeki "Anayasayı ihlale teşebbüs" ve 312. maddesindeki "Cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti'ni ortadan kaldırmaya ve görevlerini yapmasını kısmen veya tamamen engellemeye teşebbüs edilmesi" suçlarından tutuklandı.

Beşiri İlçe Emniyet Amiri İdris Çağatay Yıldırım tutuklandı
FETÖ mensuplarının darbe girişimine ilişkin ülke genelinde başlatılan soruşturmalar kapsamında gerçekleştirilen operasyonda 4 binbaşı ve 1 üsteğmenle birlikte gözaltına alınan Batman Beşiri İlçe Emniyet Amiri Başkomiser  İdris Çağatay Yıldırım, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Savcılıktaki ifadesinin ardından tutuklanma talebi ile nöbetçi mahkemeye çıkarılan Yıldırım tutuklandı.

Gözaltındaki 4 binbaşı ve 1 üsteğmenin emniyetteki işlemleri ise devam ediyor.

Siirt İl Jandarma Komutan Vekili Albay Metin tutuklandı
Siirt'te yakalanan İl Jandarma Komutan Vekili Albay Necati Metin, emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edildi. 

Savcılıktaki ifadesinin ardından tutuklanma talebi ile nöbetçi mahkemeye çıkarılan Albay Metin, tutuklandı.

Beyşehir İlçe Emniyet Müdürü gözaltına alındı 
Konya Cumhuriyet Başsavcılığının başlattığı soruşturma kapsamında, hakkında gözaltı kararı verilen kişilerin yakalanmasına yönelik çalışmalar sürüyor. Soruşturma kapsamında, Beyşehir İlçe Emniyet Müdürü Serdar Ş, Emniyet Müdür Yardımcısı Sefa M. ile Komiser Yardımcısı İmdat E. gözaltına alındı. Gözaltı kararını duyan İlçe Emniyet Müdürlüğü önünde toplanan bir grup, FETÖ aleyhine slogan attı.

Atatürk Havalimanı'nda görevli başkomiser, adliyeye sevk edildi
Bakırköy Adliyesinde gözaltına tutulan Atatürk Havalimanı'nda görevli başkomiser, komiser ve yardımcı pilot, buradaki işlemlerin ardından İstanbul Adalet Sarayı'na gönderildi.

Savcılıktaki sorguları süren zanlıların, darbe girişimine lojistik destek sağladığı iddia ediliyor.