İSTANBUL

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e açık mektup yazan ''Ergenekon'' davasının tutuklu sanığı CHP Milletvekili Mustafa Balbay, ''Milli iradenin tam temsil edildiği, ortak paydaları yüksek bir meclisin, sizin de amaçlarınız ve sorumluluklarınız arasında olduğunu düşünmekteyim'' dedi.

Balbay, tutuklu milletvekilleri sorununun çözümünün ve milli iradenin mecliste tam temsilinin gerçekleşmediğini vurgulayarak, mektubunda şu ifadelere yer verdi:

''Yüce Meclis, geçen yıl olduğu gibi bu yıl da yasama yılına eksikli başlamaktadır. Bu durumun da yarattığı olumsuz iklim nedeniyle meclisin içinde de en azından kimi temel sorunların çözümü için beklenen genel uyum gerçekleşememiştir. Bu yıl da meclis zemininde olumlu bir başlangıç havası oluşamamıştır. Meclisteki küçük bir yarılma, toplumda derin bir çatlak demektir. Meclisten çıkan yasaların adalet beklentisini karşılamaması, yargının üzerine çöken hukuksuzluk gölgesi, devleti devlet yapan organları ve kavramları erozyona uğratmaktadır. Milli iradenin tam temsil edildiği, ortak paydaları yüksek bir meclisin, sizin de amaçlarınız ve sorumluluklarınız arasında olduğunu düşünmekteyim.''