KOCAELİ

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, AK Parti Kocaeli 79. İl Danışma Meclisi Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, bu akan kan dursun, Türkiye boşu boşuna kaybettiği yılları tekrar kaybetmesin diye "Çözüm Süreci" ile gösterilen irade ve sabrın bazıları tarafından zaaf olarak algılandığını bildirdi.

"Adamın iradesi Kandil'in elinde"

Işık, "Eğer HDP gerçekten akıllı hareket etmiş olsaydı, 8 Haziran sabahı PKK'ya silah bırakma çağrısı yapması gerekirdi. 'Ey PKK, ben 6 milyonun üzerinde oy aldım. Bu ülke barışa destek verdi. Gelin artık silahı bırakın ve biz demokrasi ve siyaset düzleminde mücadelemizi yapalım.' Doğru olan bu değil miydi? Doğru olan buydu. Ama ne oldu, kalktı bir tanesi, 'bu emanet oydur' dedi, hemen Kandil'den ayar geldi. 'Sen ne diyorsun o oy emanet oy değil.' 'Pardon efendim, kem küm.' Adamın iradesi Kandil'in elinde" değerlendirmesinde bulundu.

"Türkiye gücünü göstermesini bilir"

Türkiye'nin artık 12 yıl öncesinin Türkiye'si olmadığına işaret eden Işık, "Artık Türkiye, 'Kandil'i bombalarken benim şu silahımı kullanamazsın, benim bu silahımı kullanamazsın, şunu yapamazsın' diye sınırlama koyulabilecek bir ülke değil. Türkiye gücünü elbette gerektiğinde göstermesini bilir" dedi.

Işık, genel seçimlerden önce HDP'ye yaptığı çağrıyı tekrarladığını belirterek, "Ey Selahattin Demirtaş, sana düşen PKK'ya silahsızlanma çağrısını yapmak ve PKK'nın silah bırakması ve artık Türkiye'de terörü bir yöntem olarak kullanmayı terk etmesini sağlamaktır. Halk sana sorumluluğu verdi. Bunun gereğini yerine getirmedikten sonra Türkiye'de senin siyaset yapman her geçen gün zorlaşacaktır. Bakın şuanda kayıplar. Ortalığı ateş çemberine çevirmeye çalışan vandallar ortada, onlar kayıp" diye konuştu.

"HDP'ye çağrımız biran önce aralarına terör örgütüyle mesafe koymaları"

Işık, "Özellikle tekrar HDP'ye çağrımız biran önce aralarına terör örgütüyle mesafe koymaları. Terör örgütünün silah bırakmasıyla ilgili her türlü çalışmayı yapmaları, bırakın teröre destek olacak açıklamaları terörü açıkça lanetlemeleridir" dedi.