KAYSERİ - Kayseri Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Kayseri-Malatya karayolu 25. kilometrede yol kenarında prezervatif içinde bir cisim olduğu ihbarı üzerine olay yerine gitti. Polislerin yaptığı incelemede, prezervatiften içinde sıvı bulunan yumurta şeklindeki bir cisim ve 2 sikke çıktı.

Cisim içerisindeki sıvının kimyasal madde olabileceği ihtimali üzerine uzman ekipler, bölgede radyoaktif ölçüm yaptı ancak olumsuz bir durum tespit edilmedi. Polis ve jandarmanın önlem aldığı bölgede yapılan aramada, başka bir cisime rastlanmadı. Poşet içine konulan cisim ve sikkeler Kayseri Emniyet Müdürlüğüne götürüldü. 

Aynı bölgede 20 Eylül'de uygulama yapan polis ekiplerince durdurulan hafif ticari araçta şüpheli bir metal cisim bulunması üzerine gözaltına alınan A.Ç, F.T. ve Suriyeli A.S, "kaçakçılık ile tehlikeli ve yasak madde bulundurmak" suçundan çıkarıldıkları nöbetçi mahkemece tutuklanmış, cisim ise detaylı şekilde incelenmek üzere Ankara'daki Refik Saydam Hıfzıssıhha Enstitüsüne gönderilmişti.

Bugün bulunan yumurta şeklindeki şüpheli cismin de 20 Eylül'deki olayda yol kenarına atılmış olabileceği ihtimali üzerinde duruluyor.