EDİRNE

Avrupa'ya çıkış yapmak için bekleyen tırlar Kapıkule'de 14, İpsala ve Hamzabeyli sınır kapılarında yedişer kilometre kuyruk oluşturdu.

Alınan bilgiye göre, ihracat yüklerini, teslim edecekleri adreslere yetiştirmek için yola çıkan tır sürücüleri sınır kapılarında yoğunluğa neden oldu.

Tır şoförleri Bulgaristan ve Yunanistan tarafının yoğunluğa cevap verememesi nedeniyle oluşan yoğunluğun azalmasını bekliyor.

Öte yandan, Pazarkule ve İpsala sınır kapılarındaki küçük araç yoğunluğunun Yunanistan'daki eylemden kaynaklandığı öğrenildi.

Kapıkule'de geçiş yapmak için bekleyen tır şoförü Mehmet Kazım Irk, Fransa'ya araba parçası götüreceğini söyledi. Dün öğle saatlerinden bu yana kuyrukta beklediğini belirten Irk, "Allah nasip ederse bayramı yollarda geçireceğiz. Kuyruk olmasaydı şimdi Bulgaristan'dan geçerek yoluma devam edecektim. Bayramı evde geçirme olasılığımız yok ama can sağlığı olsun" diye konuştu.

Tır şoförü İrfan Sarı ise dün saat 16.00'dan bu yana kuyrukta beklediğini ifade etti. Almanya'ya eşya taşıdığını belirten Sarı, "Bayramda Allah nasip ederse Almanya'da olacağım. Her bayram olduğu gibi bu bayramda da dışarıdayız. Yetkililerden sadece bu sınır kapısı yolundaki sollamayı bitirmesini istiyoruz. Bu sollama bitince burada kuyruk olmaz" şeklinde konuştu.