TRABZON - Araklı ilçesinde sabaha karşı etkili olan yağış nedeniyle bazı evlerin bodrum katlarını su bastı, çamur ve su nedeniyle Karadeniz Sahil Yolu Araklı tüneli mevkisinde ulaşım, tek şeritten kontrollü olarak sağlanıyor.

Araklı Kaymakamı Adnan Tezcan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilçede saat 04.00 sıralarında başlayan sağanağın, saat 07.30'e kadar aralıklarla etkisini sürdürdüğünü belirtti.

Yağış nedeniyle derelerin taşması ve menfezlerin tıkanması sonucu Çarşı merkezinin bir kısmının su ve çamurla kaplandığını ifade eden Tezcan, ''Bazı bodrum katlarını da su bastı. Trabzon Belediyesi, Karayolları, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ekipleri hemen ilçemize geldi. Biz de Araklı Belediyesi ve ilgili müdürlerimizle incelemelerde bulunduk. Şu an itibariyle sular çekilmeye başladı, hasar tespit çalışmalarına başladık. 5 kişilik bir ailemizin ev ve eşyalarının kullanılamaz hale geldiğini gördük. Bu ailemizi kiralık bir eve çıkaracağız. Zarar gören diğer vatandaşlarımızı da tespit edip, zararları ölçüsünde gerekli yardımları yapacağız'' dedi.

Karadeniz Sahil Yolu Araklı tünelinin Araklı ilçesi kısmında da yamaçlardan gelen çamur ve su nedeniyle yolun tek şeridini ulaşıma kapattıklarını kaydeden Tezcan, yolda tedbir amacıyla ulaşımın tek şeritten kontrollü olarak sağlandığını söyledi.

Köylerde herhangi bir sorun olmadığını belirten Tezcan, ilçede eğitime bugün ara verildiğini sözlerine ekledi.