ÇANAKKALE/BOLU - Kurban Bayramı için İstanbul, Edirne, Tekirdağ ve Marmara Bölgesi'ndeki diğer illerden gelip Çanakkale'den geçen vatandaşlardan bazıları, tatil yarın sona erecek olmasına rağmen dönüşe başladı.

Vatandaşların dönüş için yollara tatilin bitişinden bir gün önce çıkması nedeniyle kent merkezi trafiğinde zaman zaman yoğunluk yaşanıyor.

Ege ve Akdeniz bölgelerinden gelerek Çanakkale Boğazı'ndan geçmek isteyenler, Demircioğlu Caddesi ve Cumhuriyet Meydanı'nda trafik polislerinin koordinasyonunda bekletilerek kontrollü şekilde Feribot İskelesi'ne gönderiliyor.

Tatilcilerin mağdur olmaması için boğaz hattında 10 feribot, tarifedeki saatleri göz önünde bulundurmadan seferlerini sürdürüyor.

Araç kuyruğu

Tatilcilerin dönüş yolculuğu nedeniyle TEM otoyolu İstanbul istikameti Gültepe mevkisinde de araç kuyruğu  oluştu. Otoyolun Ankara istikametinde ise yoğunluk olmadığı gözlendi.

Karayolları ve trafik ekipleri, ulaşımda aksaklık yaşanmaması için denetimlerini sürdürüyor.

Yola erken çıkın

Bolu Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürü Murat Sönmez de,  AA muhabirine yaptığı açıklamada, Tem otoyolu Gerede-Karadeniz bağlantı yolunda aşırı yoğunluk beklemediklerini kaydetti.

D-100 ve Tem otoyolunda gerekli önlerin alındığını anlatan Sönmez, 12 resmi ve 3 radar ekibinin görev yaptığını ifade etti.

Kurban Bayramı tatili dönüşü için yola çıkacak sürücülere uyarılarda bulunan Sönmez, şunları söyledi:

"Yollardaki yoğunluğa yakalanmamak için sürücülerin erkenden yola çıkması gerek. Yola çıkacak olan sürücülerin araçlarının bakımlarını kontrol etmeli. Yol güzergahını belirleyerek, nerelerde mola vereceklerini önceden belirlemeli. Sık sık mola vererek yolculuk yapmalı." 

Sürücülere hatalı sollama, yakın takip ve aşırı hız konusunda da uyarılarda bulunan Sönmez, şöyle devam etti:

"Sürücülerin hem kendi hayatlarını hemde başkalarının hayatlarını tehlikeye atmamaları için trafik işaret ve işaretçilerine uyması gerek. Gidecekleri yerlere erken gitmek yerine sağlıklı bir şekilde gitmeyi tercih etmeli. Her aracın taşıyabileceği bir yük miktarı ve yolcu kapasitesi var. Buna çok dikkat etmek gerek. Arışı yük aracın hareket kabiliyetini etkiler ve kazaya neden olur."