3-4 ocak 2014 tarihinde yapılan sınav sonuçları uzun bekleyişin ardından açıklandı. Açık öğretim öğrencilerinin heyacanla beklediği sınav sonuçlarının duyurusu M.E.B. Açık Öğretim Lisesi Resmi Web Sitesi üzerinden verilmekte.
http://aolweb.aol.meb.gov.tr/ogrenci_giris.aspx adresinden öğrencilerin sisteme giriş yaparak görebilecekleri sınav sonuçları için uzun bekleyiş sona erdi. 2014 - 2015 eğitim öğretim yılının ilk dönem aöl sınav sonuçlarının yayınlanmasıyla açık öğretim lisesine kayıtlı öğrenciler, birinci dönem sınav sonuçlarını kendi hesaplarında görmeye başladılar. Daha önceden ne zaman açıklananağı duyurulmayan açık öğretim lisesi birinci dönem sınav sonuçlarına Miili Eğitim Bakanlığı'nın Resmi Websitesinden ulaşabilirsiniz.

Açık Öğretim Lisesi Sınav Sonuçlarına Nasıl Ulaşırım?

Sisteme giriş sayfasından AÖL'e kayıt olurken almış olduğunuz öğrenci no ve şifrenizle sınav sonuçlarınasınav sonuçları sorgulama ekranından ulaşabilirsiniz. Siteme giriş ekranında güvenlik amaçlı olarak güvenlik sorgulama numarasını resimde gördüğünüz gibi girmeniz gerekmektedir. Açık lise ile ilgili tüm bilgilerinize sorgulama ekranlarından ulaşabilirsiniz.

Aöl Dönem Sınavları Ne Zaman Yapılacak?

2014-2015 ikinci yarı yıl dönemi için sınav takvimi henüz açıklanmadı. Geçen yıllara bakıldığında sınavların, haziran ayı içerinde yapılma ihtimalinin yüksek olduğu görülüyor.
Açık Öğretim İkinci Dönem Sınav Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?
Sınavların sona ermesinin ardından Temmuz 2015 ayı içerisinde açık öğretim ikinci dönem sınav sonuçlarının açıklanması bekleniyor. Bu sınavda olduğu gibi sonuçları sorgulama Milli Eğitim Öğrenci sisteminden yapılacaktır.

Açık Öğretim Lisesi (AÖL) Yeni Kayıtları Ne Zaman Başlayacak?

2015-2016 Eğitim ve Öğretim Yılı için açık öğretim lisesi yeni kayıt işlemleri Eylül 2015 ayı içerisinde yapılacaktır. Bakanlık tarafından net tarih henüz belirlenmemiş olsa da, geçen yıllara baktığımızda kayıt ayının değişmeyeceğini düşünebiliriz.
AÖL Dönem Sınavları Kaç Kez Yapılmaktadır?
Yılda 2 kez birinci ve ikinci dönem olmak üzere açık lise sınavları daha önceden belirlenen Milli Eğitim Kurumlarında yapılmaktadır.