AÖL Açık Öğretim Lisesi 2015 yılı yeni dönem sınav takvimi , eğitim öğretim yılı iş takvimi , açıköğretim lisesi yeni kayıt işlemleri , ı dönem , ıı dönem , ııı dönem iş takvimi , kayıt yenileme , öğrencilerin veri girişlerinin takibi nasıl yapılır , dönem kayıt yenileme işlemleri nasıl yapılır , öğrenci yenileme işlemleri sırasında internette aöl sistemi ile hangi işlemleri yapabilir , aöl büroları ile irtibat nasıl kurulur haberimizde bulabilirsiniz... 

Açık Öğretim lisesi eğitim yılı 
dönem kayıt işlemleri için geç kalmayın. ı döenm , ıı döenm , ııı dönem öğretim yılı iş takvimine göre yeni kayıt işlemleri için aşağıdaki linlere tıklayınız. açık öğretim lisesi eğitim öğretim yılı açıköğretim dönem sınav ve kayıt yenileme iş takvimi için bu adresi kullanabilirsiniz.
Açık öğretim lisesi eğitim öğretim yılı yeni  dönem kayıt yenileme işlemleri için  son 12 gün.Açık öğretim lisesi yeni dönem sınav girişi için kayıt yaptırmayı unutmayınız.yeni kayıt iş takvimi için buraya tıklayınız.  www.aol.meb.gov.tr  bu linkten ı dönem , ıı dönem , ııı dönem ile ilgili  2015 yılı iş takvimi görüntülenebiliyor .
Açık öğretim lisesi öğretim yılı  dönem sınav çıkmış sorularını internetten bulabilirsiniz

AÖL ( açık öğretim lisesi ) yeni dönem sınavlarına girebilmek için , eğitim öğretim yılı yeni dönem kaydınızı yaptırın.Kayıt zamanını kaçıran öğrenciler dönem sınav hakkını kaybedecek.

AÖL internet sitesinde yayımlanan iş takvimine göre açık öğretim lisesi yeni kayıt işlemleri için size en yakın açık öğretim lisesi bürosuna gitmeniz gerekmektedir.

iş takvimi için   www.aol.meb.gov.tr  buraya tıklayınız...

Açık öğretim lisesi dönem kayıtları için zaman daralıyor , songüne kalmayın .  AÖL ( açık öğretim lisesi ) bürolarına başvurunuzu yapmadan banka hesabına harçınızı yatırmayı unutmayın ve daha sonra yeni eğitim öğretim  dönem içi ders seçiminizi açık lise internet sitesinden sisteme girerek yapın.

Açık öğretim lisesi yeni dönem kayıtları devam ediyor.öğrenciler açıköğretim lisesi bürolarından kayıt yenileme işlemlerini yapabilirler . Yeni dönem ders ve sınav programı için AÖL ( açık öğretim lisesi ) iş takvimine  bakabilirsiniz

2015 yılı eğitim öğretim dönem Kayıt yenileneme işlemleri iş takviminin internette yayınlanmasının ardından 16 şubat 2015 te başladı. I. dönem sınav sonuçlarını öğrenen açık öğretim liseliler kayıt yenileme işlemlerini 6 mart 2015 tarihine kadar yapmalıdırlar. AÖL açık öğretim lisesi sınav yerlerinin belirlenmesi işlemleri sınava girecek öğrenci bilgilerinin toplanmasının ardından adres durumuna göre sınav yerlerine yerleştirme grup işlemlemleri yapılır.

AÖL genel müdürlüğü tarafından ders programı belli bir sistem şeklinde belirlenir sınava girecek öğrenci , sınav giriş yerlerinin internette yayınlanmaya başlanılması akabinde sınav giriş belgesini temin eder
sınav yerleri belirlenirken ulaşım aöl tarafından önemsenir ve aöl tarafından konrolünün yapılması sağlanır ,girişi alınan öğrencilerin veri girişlerinin ardından ana merkezlerdeki ve ilçelerdeki okullara göre sınav yerleri belirlenir, daha önceden hazırlanmış sınav soru ve kitapçıkları bu okullara gönderilir.

Açık öğretim lisesi I. dönem, II. dönem, III. dönem sınavlarına giren öğrenciler, sınav sonuçlarının internette yayınlanması ile birlikte not durumunu öğrenir. AÖL ( açık öğretim lisesi )  yeni internet sistemi ile artık öğrencilerine büyük kolaylık sağlıyor önceden sınav bilgilerini, kayıt işlemlerini, hangi dönemde hangi sınava girdiğini, iş takvimini, yeni kayıt işlemleri tarihini, dönem kayıt yenileme işlemlerini, bürolardan yapan AÖL liler şimdi bir tuşla bütün bunlara ulaşabiliyor.

Ayrıca değerlendirilen sınavlar AÖL bilgi işlem merkezi tarafından hemen sisteme girilip öğrencilere sunulurken aynı zamanda ölçme değerlendirme ve yerleştirme işlemleride online olarak yayınlanıyor. MEB açık öğretim lisesi dışarıdan liseyi bitirmek isteyenler yada liseyi değişik sebelerden ötürü yarıda bırakmış öğrencilere dışarıdan lise mezunu olma imkanı sağlıyor. Eğitim öğretim yılları başlarında kayıt yaptırılabiliyor I. dönem, II. dönem ve III. dönem bulunuyor, yeni kayıt yaptıracaklar aöl resmi intrenet sitesinden iş takvimine bakmalıdırlar, siteye girdiklerinde oldukları yılın iş takviminin üstüne gelip "iş takvimi için buraya tıklayın" ikonuna baştıklarında o yıl içindeki kayıt zamanlarını, kayıt yenileme işlemlerini, öğrenmek istedikleri soruları ve cevapları görebilirler.

Artık aöl'lü olan öğrenciler AÖL internet sitesinden bütün bigilerine ulaşabilirler, dönem sınavları, giriş traihleri, eğitim öğretim yılı programı, açık öğretim lisesi buroları irtibat bilgileri gibi... Açık öğretim lisesini yutrdışında avrupa eğtitm öğretim programıda bulunmaktadır. Avrupa ve diğer yurtdışı iş ve eğitim programı aöl resmi web sitesinde yurtdışı eğitim programları kısmında bulabilirsiniz.

Yurtdışı açık öğretim lisesi ile alakalı olan öğretim yılı ve dönem, dönem sınava girecek öğrenci bilgilerini aöl yurtdışı eğitim programının web uzantısından takip edebilirsiniz.buradan ayrıca değerlendirme ve yerleştirme, iş takvimi, öğretim yılı I. dönem, öğretim yılı II. dönem ve III. dönem sınav bilgilerine ulaşabilirsiniz . Aynı sistem üzerinden dönem sonu sınavları, giriş evrağı teslimi, öğrenci belgelerinin AÖL tarafından kontrolünün yapılarak Aöf burolarına gönderilip, gönderilmediğini takip edebilirsiniz.

Ayrıca açıköğretim lisesi çıkmış sınav soru ve cevapları ve dönem sınav soru ve cevaplarını birçok internet sitesinden bulabilirsiniz.

AÖL ( Açık Öğretim Lisesi) internet hizmeti ile yapabilecekleriniz:

Sınav yeri bilgileri ( değerlendirme yerleştirme grup dağılımı yapıldıktan sonra ), eğitim öğretim yılı iş takvimi için, yeni dönem kayıt bilgileri, dönem yeni kayıt tarihleri, avrupa programı, batı avrupa programı bilgileri, talebiniz ile değişiklikler alınarak veri girişi yapılan düzelmelerin yaptırılması, aöl bürolarınca yeni kayıtları alınarak girişlerinin sisteme son hali ile yapılmasının ardından ders seçimi onaylanması, girişlerin sistem üzerinden aöl ye kayıt edilip edilmediğinin anlaşılması, girişi yapılan öğrencilerin veri kontrolünün yapılarak irtibat bürolarınca yeni öğrenci kimliğinin çıkmasının zamanın hakkında bilgi edinilmesi.
açıköğretim öğrenci internet sistemi aynı zamanda güvenlik açısından kaydı alınan öğrencilerin veri girişlerinin güvenliği açısından sisteme son giriş tarihi gibi bilgileri kayıt altında tutuyor...

Sınav tarihleri, yeni kayıt, I. dönem, II. dönem, III. dönem işlemleri, 2015 - 2016 eğitim öğretim yılı ile ilgili herşeyi iş takviminde bulabilirsiniz...

etiket: AÖL, açıköğretim, açıköğretim lisesi, kayıt yenileme, sınav sonuçları, aöl, açık öğretim lisesi, dönem sınav, eğitim öğretim yılı