HABER: FİLİZ BAHÇIVAN


İnsan oğlu ömrünün kaç yılını eğitim için harcıyor? Bir hesaba göre doğumdan ölüme kadar. Hep öğreniyoruz. Eğitim hiç bitmez derler. İnsan doğduğu andan itibaren eğitim çevirimine girer; ilk öğretmenleri anne- babasıdır. Ondan sonra ilk, orta, lise, yüksek. Ömrünün büyükçe bir kısmını okullarda harcar. Bir bakıma ölüme kadar sürer gider. 

Hiç sorunsuz okulunu baştan sona bitirenler benim, nazarımda çok şanslı insanlardır.                                      
Neden mı? Çünkü Türkiye de, okumayan, okuyamayan ya da maddi imkansızlıktan okutulmayan binlerce çocuğumuz var, en çok da kız çocuklarımız. Ve tabii bir de ben. Evet-evet doğru anladınız. Uzun soluklu okuyamayanlardan biride benim.
Okuyamama sebebim ne maddi imkansızlıklar, ne de ailemin karşı çıkmasıydı. Tek neden uzun yıllar, yaşadığım sağlık sorunlarıydı,
Ve bugün. Ertelenmiş hedeflerime kaldığım yerden devam etmem için Açıköğretim iyi bir seçenek. 

Değerli Arkadaşlar. 
AÖF sınavlarına yaklaşmış olduğumuz şu günlerde, sınav heyecanı başladı değil mi? Eminim bir çoğunuz haftalar öncesi ders çalışarak hazırlandı. Bazılarımız ise ben hiç çalışmadan sınava gireceğim, nasılsa geçerim."diye düşünüyorlar. Başkalarını bilmem ama benim için sınava çalışmadan girme diye bir şey söz konusu değil, işimi asla şansa bırakmam çünkü alttan kalan bir ders bile bir sene kaybetmeye neden olabilir. Hedefi olan insanlar için bu büyük bir kayıptır. 

Şimdi gelelim sınav günü yapmamız gerekenlere.
Öncelikle olumlu düşüneceğiz. Çünkü beynimiz bizim verdiğimiz komutla çalışır. Ben başarılı olacağım diyeceğiz. Ve başaracağız.
Sınav zamanı geldi sınava gireceğiz, ama kurallar ne? bilgimiz yok. Panik yapmayın. 
Bir öğretmen büyüğümden aldığım bilgileri hemen sizlere aktarıyorum.

Yanınızda bulundurmanız gereken Nüfüs cüzdanı, sınava giriş belgesi ve öğrenci kimliğiyle, sınavdan yarım saat önce sınav yerinde hazır bulunuyorsunuz. 
Gireceğiniz salonu bulup, önceden belirlenen yerinize oturuyorsunuz. 
Sınav başlamadan önce, dağıtılan cevap kağıdına adınızı, soyadınızı, kimlik nonuzu, salon ve sıra nosunu kitapçığa da yazıyorsunuz. 
Sonra kitapçık türünü cevap kağıdına yazıyorsunuz. 
Her türlü elektronik cihaz ve telefon, kopya kağıtları ve kaynak kitapla dökümanı sınav salonuna sokmak yasaktır. 
Her dersin toplam süresi 30 dakikadır. İlk yarım saatte dışarı çıkamazsınız. 30 dakika bitince çıkabilirsiniz.

İnanmak başarmaktır. 
Hepinizin başaracağına inanıyorum.