HABER: DİLEK SOYAK

Bu müjdeyi verdikten sonra Anadolu  Üniversitesi Açıköğretim İşletme ve İktisat Fakültelerinde eğitim gören öğrencilerimizin, bahar dönemi sınavı ve diğer tüm konular ile ilgili aklında takılan soru işaretlerine yanıt bulacağını düşündüğüm bu yazıyı sizler için hazırladım. Açıköğretim Fakültesi öğrencileri AÖF sınav giriş yerlerini öğrenmek isteyen AÖF öğrencileri internet üzerinden sisteme giriş yaparak sorgulama yapabiliyorlar. Fotoğraflı Sınav Giriş Belgesi almak isteyen öğrenciler sınav tarihinden sadece bir hafta önce AÖF büroları ya da www.anadolu.edu.tr/acikogretim adresinin Öğrenci Girişi bölümünden TCKN ve şifreleri ile giriş yaparak kendi sayfaları üzerinden gerekli belge ve bilgileri alabiliyor.

AÖF SINAV TARİHLERİ AÇIKLANDI

Bu yıl ilk olarak  16 - 17 Nisan 2016 tarihleri arasında yapılacak olan AÖF bahar dönemi vize sınavlarının İkincisi  ise 04 - 05 Haziran 2016 tarihlerinde gerçekleştirilecek. 16 Temmuz 2016 tarihinde ise Açıköğretim Fakültesi 2015–2016 dönemi tek ders sınavı ise gerçekleştirilecek.

İlk Kez Kayıt Yaptıracak Ve Kaydını Yenileten Öğrencileri Dikkatine!!!!

Anadolu Üniversitesince yürütülmekte olan sınavların organizasyonu, uygulaması ve değerlendirilmesi güz dönemi ara sınavı ve dönem sonu sınavı, bahar dönemi ara sınavı ve dönem sonu sınavı olmak üzere dört sınav olarak yapılmakta. İlk Kez Kayıt Yaptıracak Ve Kaydını Yenileten Öğrenciler sınavlara Cumartesi-Pazar günleri Sabah ve öğleden sonra dört oturumda katılım sağlıyor. Türkiye ve K.K.T.C. Lefkoşa’da sınavlar sabah 9.30’da, öğlenden sonra 14.00’da yapılmaktadır.

 

Açıköğretim sınavları beş seçenekli çoktan seçmeli test şeklinde yapılmakta olup, soru kitapçığı ve cevap kâğıdı olarak iki tür belge kullanılmaktadır. AÖF büroları sınavın gerçekleştirileceği Cumartesi ve Pazar günleri 08.00 – 16.30 saatleri arasında hizmet veriyor.16-17 Nisan tarihinde gerçekleştirilecek olan ve merakla beklenen AÖF (Açıköğretim Fakültesi) giriş yerleri açıklandı. Öğrenciler zorluk çekmemesi açısından sınava girecekleri binayı sınavdan en az bir gün önce yerinde görmeli ve sınav saatinden bir saat önce sınava gireceği yerde hazır bulunmalıdırlar.

 

Açıköğretim Fakültesine Girmek İsteyenler Ne Yapmalı?

Üniversite sınavlarına giren herkes yaptığı tercihler doğrultusunda Açıköğretim fakültesine girebilir. Açıköğretim fakültesindeki bazı bölümler kontenjansız bölümlerdir, Kontenjanlı olan bazı bölümlerde kontenjan sınırı olduğundan bu bölümlere sadece belirli bir puan barajının üzerine çıkabilen öğrenciler girebiliyor. Herhangi bir üniversitede bölümlerinde okuyan tüm öğrenciler, açıköğretim fakültesinin kontenjansız olan bölümlerinden üniversite sınavına girmeden kayıt olabiliyor.